Portugalilaisseura Sportingin päävalmentaja Jorge Jesus toivoo, että seura pystyisi allekirjoittamaan sopimuksen Barcelonan Jérémy Mathieun kanssa kesän aikana. Asiasta kertoo espanjalaismedia Sport.

Kolme vuotta sitten hankitun Mathieun viime kausi oli pettymys. 20 miljoonaa euroa maksanut pakki sai esityksistään runsaasti kritiikkiä, ja lopullinen aallonpohja koettiin Mestarien liigan puolivälierissä. Barcelona-luotsi Luis Enrique veti Mathieun pois kentältä puoliajalla, kun Barcelona kärsi 3-0-tappion Juventusta vastaan.

Toinen espanjalaislähde Marca kertoo, että myös saksalainen Bayer Leverkusen on kiinnostunut Mathieusta. 33-vuotias ranskalaispakki on tällä hetkellä loukkaantunut akillesjänneongelmien takia.

Sportin mukaan on epätodennäköistä, että Mathieu kuuluisi uuden päävalmentajan Ernesto Valverden ensi kauden suunnitelmiin. Tästä huolimatta Mathieu on päättänyt jäädä Barçaan, koska hänen sopimuksessaan on vielä vuosi jäljellä.

Viime kausi oli pettymys Mathieun lisäksi hänestä kiinnostuneille seuroille. Laitapuolustajankin paikalla pelannut Ranskan maajoukkuemies ei loppukaudesta enää kuulunut valmentajan suunnitelmiin.

Vaikka vastuuta kertyi 1 145 minuuttia, tehoja syntyi ainoastaan yhden maalin verran. Syöttötilille ei napsahtanut merkintöjä. Mathieu sai paljon kritiikkiä siitä, ettei hän osannut nousta laitapuolustajan paikalta.

Sekä Sporting että Bayer Leverkusen pelasivat kaudella 2016–2017 Mestarien liigaa. Kausi päättyi kuitenkin mollivoittoisesti, kun Sporting jäi Portugalissa ilman pokaalia ja Leverkusen vajosi Bundesliigassa sijalle 12. DFB-Pokalissa seura tippui Sportfreunde Lotten käsittelyssä. Sportfreunde Lotte kuuluu Saksan jalkapalloilun kolmannen sarjatason alempaan keskikastiin.