Päivän futispommi tulee Sloveniasta ja Turkin maajoukkueen leiristä. Turkin maajoukkueen kapteeni ja suurin tähti Arda Turan pieksi suutaan turkkilaiselle toimittajalle ja kävi tähän fyysisestikin käsiksi joukkueen ollessa matkalla Makedoniasta Italiaan.

Barcelona-pelaaja hyllytettiin välikohtauksen seurauksena sunnuntaina Kosovon kohtaavasta ryhmästä. Todellinen jymypaukku kuitenkin seurasi, kun 30-vuotias Turan ilmoitti samana päivänä lehdistötilaisuudessa lopettavansa koko maajoukkueuransa.

– Jätän maajoukkueen enkä pelaa enää Turkin väreissä. Se on surullista, mutta en kadu välikohtausta. Se tapahtui joukkueen lentokoneessa, eikä maajoukkueen sisällä. Tekisin saman uudestaankin, Turan totesi lehdistötilaisuudessa.

– Olen pelannut kaikissa maajoukkueikäluokissa. Rakastan maatani, lippuani ja maajoukkuettani. Olen tehnyt paljon uhrauksia, mutta nyt se on ohi. Tunnen olevani vapaa kuin taivaan lintu ja maajoukkueurani on ohi, keskikenttäpelaaja jatkoi.

Turan debytoi maajoukkueessa 16.8.2006 ja on pelannut Turkin paidassa kaikkiaan 97 A-maaottelua. Turanin lehdistötilaisuus kesti kaksi minuuttia, eikä kysymyksiin annettu tilaisuutta. Sosiaalisessa mediassa Turanin käytös ja ratkaisu ovat nostattaneet lähinnä kriittisiä äänenpainoja.

David De las Heras

@David_Heras

David De las Heras

@David_Heras
ÚLTIMA HORA: Arda Turan ha sido excluido de la concentración de Turquía tras discutir y agarrar a un periodista del cuello en el avión.

Hürriyet Daily News

@HDNER
#BREAKING: Barcelona player Arda Turan kicked out of Turkish squad after attacking sports journalist hurriyetdailynews.com/turkish-intern…
ÚLTIMA HORA: Arda Turan anuncia su retirada de la Selección de Turquía tras ser expulsado de la concentración.

Arda Turan on pelannut kaksi edellistä kautta Barcelonassa, ja sitä ennen neljä kautta Atlético Madridissa. Hänen on huhuttu olleen Arsenalin tähtäimessä ensi kautta ajatellen.

Näin tapahtumat etenivät

Turkki pelasi maanantaina Makedoniaa vastaan 0-0 -lukemiin päättyneen harjoitusottelun. Sen seuraava peli Kosovoa vastaan pelataan Albaniassa, ja joukkue matkusti tiistaina Italian kautta Slovenian Portomoziin keskittymään otteluun. Logististen ongelmien takia samalle lennolle päästettiin myös toimittajia.

Jo ennen koneen nousua Arda Turan huomasi Milliyet-lehden toimittajan Bilal Mesen ja otti tämän tiukkaan puhutteluun. Turan alkoi solvaamaan Meseä, tarttui tätä kurkusta ja Hürriyet-lehden mukaan myös löi tätä. Välikohtaus keskeytyi, kun joukkueen muut pelaajat tulivat väliin ja veivät Turanin kauemmas toimittajasta.

Ardan raivostumisen takana uskotaan olevan Bilal Mesen kriittiset kirjoittelut kesän 2016 EM-kisojen aikana. Mese oli kritisoinut Turkin lohkovaiheeseen jäänyttä joukkuetta sekä paljastanut tietoja joukkueen pelaajien vaatimista palkintorahoista.

– Minua ottaa päähän ne, jotka päästivät tähän koneeseen noin epärehellisen ihmisen kuin sinä. Voin jättää jalkapallon, mutta en anna sinun vetää minun ja perheeni kunniaa lokaan, Turanin kerrotaan raivonneen Meselle.

– Kerro minulle Bilal Mese, olitko sinä siellä? Olitko kanssamme, kun kirjoitit raha-asioista? Keneltä me pyysimme rahaa? Mikset puhu nyt? Kysyn nyt, kuka määräsi sinut kirjoittamaan niistä asioista, pelaaja jatkoi.

Turkki pelaa Suomen kanssa samassa MM-karsintalohkossa. Kun puolet karsinnasta on pelattu, Turkki on lohkossa sijalla 4, ja jahtaa Islannin ja Ukrainan takana paikkaa MM-jatkokarsintaan. Islanti on kerännyt kaksi pistettä Turkkia enemmän. Suomi kohtaa Turkin vielä MM-karsintojen päätöskierroksella 9.10. Turussa.