Meksikon pääsarjaa seuraavat jalkapallofanit saivat hieraista silmiään muutaman kerran, kun supertähti Ronaldinho siirtyi kaudeksi 2014-2015 paikallisen pääsarjan Querétaroon. Brassitaituri ei kuitenkaan ole likimainkaan ainoa Euroopan kentiltä tuttu ei-meksikolainen nimimies, joka on päätynyt pelaamaan Pohjois- ja Keski-Amerikan johtavaan pääsarjaan. Muun muassa Ranskan viime kesän EM-joukkueessa vastuuta saanut hyökkääjä André-Pierre Gignac on pelannut jo pari vuotta Meksikon liigan Tigresissä.

Nyt Mexico Citystä kotoisin olevan Cruz Azulin kerrotaan tavoittelevan maan pääsarjaan seuraavaa supernimeä. Eikä kyseessä ole enempää eikä vähempää kuin ”El Niño” eli Fernando Torres. Atlético-legendan sopimus madridlaisten kanssa päättyi tähän kauteen, eikä jatkosta ole vielä tietoa.

Cruz Azulin kiinnostuksesta kertoneen Deportes Claron mukaan meksikolaisseuran valtuuskunta matkustaa alkuviikolla Espanjaan. Seurue neuvottelee sopimuksesta Torresin edustajien ja pelaajan itsensä kanssa tulevana keskiviikkona.

33-vuotias Torres on vakuutellut useaan otteeseen haluavansa jatkaa uraansa kasvattajaseurassaan Atléticossa, mutta muutama valttikortti Cruz Azulilla hihassaan on. Yksi niistä on raha, sillä Torresille aiotaan tarjota useiden miljoonien arvoista sopimusta. Lisäksi Meksikossa Torres saisi ”kausikortin avaukseen”, kun Atléticossa peliaika on ajoittain ollut kortilla.

Rooli olisi saattanut olla kasvussa Antoine Griezmannin ja muiden lähtiessä seurasta, mutta näillä näkymin Atlético ei pelaajistaan hevillä luovu UEFA:n langettaman siirtokiellon pysyttyä voimassa. Griezmannia houkuttelee Meksikoon miehen hyvin tunteva valmentaja, sillä Cruz Azulia on valmentanut marraskuusta lähtien kokenut espanjalainen La Liga -luotsi Paco Jémez.

Cruz Azul kuuluu Meksikon jalkapalloilun kiistattomiin suurseuroihin, mutta seuran edellisestä mestaruudesta on kulunut jo 20 vuotta. Jémezin tehtävä on palauttaa seura mestaruuskantaan ja joukkueen taustalla häärivä jättimäinen sementtiyritys takaa, että taloudellistakin painoarvoa seuralla on.

Lähde: El Confidencial