Mateo Musacchion siirto Villarrealista AC Milaniin on vahvistunut. Italialaisseura tiedotti asiasta Twitter-tilillään. Musacchion sopimus on nelivuotinen, eli se ulottuu kesään 2021.

AC Milan

@acmilan
#ACMilan announces signing @MateoMusacchio5 from @VillarrealCF on a 4-year contract through to 30 June 2021 #welcomeMusacchio

Siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen, mutta Transfermarktin tietojen mukaan korvauksen suuruus on 18 miljoonaa euroa. Se on suhteellisen paljon loukkaantumisherkästä pelaajasta, jolla oli vain vuosi sopimusta jäljellä. Se on myös Villarrealin seurahistorian viidenneksi arvokkain myynti, jos TM:n tiedot pitävät paikkansa.

26-vuotias Musacchio ehti pelata pitkään Villarrealin organisaatiossa, sillä hän siirtyi seuraan jo vuonna 2009. Ykkösjoukkueessa pelejä kertyi kaiken kaikkiaan 249, joista 30 tällä kaudella.

Nyt kun Musacchio on jonkin aikaa pysynyt terveenä, paikka Argentiinan maajoukkueessakin on taas avautunut. Toppari oli maaliskuussa pelaamassa MM-karsintaotteluita Chileä ja Boliviaa vastaan.

Toimittajan sana

Villarrealille myynti oli tietysti taloudellisesti hyvä asia. 18 miljoonaa euroa on iso raha melkeinpä mille tahansa La Liga -seuralle. Toisaalta pelillisesti Musacchio jättää kohtuullisen isot saappaat täytettäviksi. Hän muodosti hiljattain päättyneellä sarjakaudella Villarrealin avauksen toppariparin yhdessä Víctor Ruizin kanssa.