Kerroimme torstaina, että Cristiano Ronaldoa syytetään Espanjassa Lionel Messin ja moneen muun huippufutaajan tavoin veropetoksesta. Real Madridin portugalilaistähden veroparatiisien kautta kierrättämistä kuvaoikeusmiljoonista kertoi ensimmäisenä Football Leaks.

AS:n tietojen mukaan Cristiano Ronaldoa voi odottaa pitkäkin vankeustuomio, jonka hän mitä luultavimmin saisi kuitenkin Messin tavoin suorittaa ehdollisena.

Epäillyt vakavat veropetokset on tehty vuosien 2011-2013 välisenä aikana. Noina vuosina pelaajan väitetään pimittäneen verottajalta kahdeksan miljoonaa euroa vuosittain. Vakavimmat rikkeet ovat vuosien 2012 ja 2013 peruja.

– Näistä kahdesta laittomuudesta voi saada 2-6 vuoden vankeustuomion rikosta kohti. Siten valtionsyyttäjä vaatii viiden vuoden vähimmäisrangaistusta, asianajajien sanotaan kommentoineen AS:lle.

Mikäli Cristiano Ronaldo myöntää syyllisyytensä ja maksaa pimitetyt summat korkoineen ja sakkoineen, voi tuomio kuitenkin lyhentyä neljäsosaan. Tällöin todennäköisin sanktio olisi 15 kuukauden vankeustuomio, jonka pelaaja saisi suorittaa ehdollisena aiempien tuomioiden puuttuessa.