La Ligan lauantaina hyvästelevän Granadan valmentajaksi huhtikuussa pestattu Tony Adams ei onnistunut epätoivoisessa tehtävässä pitää joukkue sarjassa. Tästäkin huolimatta Arsenalin ja Englannin maajoukkueen entinen kapteeni katsoo jo kohti ensi kautta, ja nimenomaan Granadan leivissä.

Kauden päätösottelussa kotikentällä Espanyolia vastaan Adams toivoo joukkueeltaan ryhtiliikettä, mutta tavoitteet ulottuvat samalla jo paljon kauemmas. Ex-topparin puheista kuulee, että mies on valmiina käärimään hihat Granadan uskottavuuden palauttamiseksi. Adamsin omaa jatkosopimustakaan ei tosin ole vielä julkistettu, mutta kyse on valmentajan omien puheiden mukaan ”muutamista seikoista”, ja valmentajauutisia on odotettavissa ensi viikolla.

– Minun hommani oli hoitaa vanhoja sotkuja. Olen täällä ottaakseni syyt niskoilleni ja siivotakseni pois negatiivisuuden, ja toivon, että lauantaista alkaen ilmapiiri on taas positiivinen, Adams totesi lehdistötilaisuudessa Marcan mukaan.

– Teemme töitä, jotta Granadasta tulisi mahdollisimman hyvä. Ongelman ydin on siinä, että pelaajisto ei ole tarpeeksi laadukas. Monet pelaajista eivät olleet niin hyviä kuin odotettiin eikä hankinnoissa onnistuttu.

Adams vakuutteli lehdistölle olevansa varma siitä, että nimekäs Borussia Dortmundista hankittu kolumbialaishyökkääjä Adrian Ramos jatkaa joukkueessa ensi kaudellakin. Isaac Cuencalle on tarjottu jatkosopimusta, ja toppari David Lombánkin saattaa jatkaa Granadassa.

Lauantain ottelussa Adams aikoo antaa peliaikaa seuran omille junioreille.

– Yritämme, että omista junioreistamme pelaa mahdollisimman moni. Haluan, että lauantaina Granada näyttää taas jalkapallojoukkueelta, sillä viime vuosina se on näyttänyt enemmän mainostoimistolta kuin jalkapalloseuralta.

– Pelistä tulee vaikea, sillä tunnelma tuskin on kovin hyvä. Ymmärrän kannattajien turhautumisen, sillä nämä pelaajat eivät ole tarpeeksi hyviä ja he näkisivät mieluummin seuran omia kasvatteja, Adams toteaa.