La Ligassa pelattiin kahdeksan ottelua tänään sunnuntaina, joista jopa seitsemän pelattiin samaan aikaan. Real Madridin ja Barcelonan välinen mestaruustaistelu jatkui tiukkana, ja kummatkin onnistuivat nappaamaan täyden pistepotin omissa otteluissaan.

Real Madrid sai Sevillan vieraakseen illan huippuottelussa

Sevilla hallitsi alussa palloa ja Madrid tyytyi iskemään nopeasti vastaan. Isännät menivät kuitenkin hieman kummallisella tavalla johtoon kymmenen minuutin kohdalla, kun Nacho iski vapaapotkusta ottelun avausmaalin. Sevilla-pelaajat eivät olleet valmiita laukaukseen, sillä kukaan vieraiden pelaaja ei huomannut sitä, että tuomari antoi luvan nopeaan laukaukseen. Nacho sai kaikessa rauhassa yllättäen laukoa pallon maaliin ilman kenenkään Sevilla-pelaajan vastustelua.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Marco Asensio riisti pallon keskialueella, ja Real Madrid pinkoi nopeaan vastahyökkäykseen. Lopulta Cristiano Ronaldo pääsi iskemään maalin edustalta pelivälineen tyhjään verkkoon. Sevillalla oli kuitenkin omat paikkansa omat jaksolla. Stevan Jovetic laukoi jopa kuusi kertaa ensimmäisen puoliskon aikana, mutta Keylor Navas kesti ja piti Sevillan aisoissa.

Jovetic sai kuitenkin maalinsa toisen jakson alussa. Komea laukaus boksin ulkopuolelta upposi Navasin selän taakse, mutta se jäi lopulta ainoaksi Sevillan maaliksi. Reilut kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Ronaldo iski Madridin kolmannen ja illan toisensa loisteliaalla laukauksella. Toni Kroos kuljetti pelivälineen boksiin, syötti taakse jääneelle Ronaldolle ja portugalilainen ampui pallon sydämensä kyllyydestä yläkulmaan. Viisi minuuttia myöhemmin Kroos teki ottelun viimeisen osuman tavaramerkkivedollaan.

Real Madrid jatkaa voittonsa myötä tasapisteissä Barcelonan kanssa. Madridilla on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna, joten Zinédine Zidanen miehistö on suosikki voittamaan sarjamestaruuden.

Neymarin hattutemppu siivitti Barcelonan vierasvoittoon

Barcelona onnistui kaatamaan lopulta varsin helpohkosti Las Palmasin Kanarialla lopulta luvuin 4-1. Katalaanien sankarina toimi Neymar, joka iski hattutempun. Hattutemppu oli Neymarin ensimmäinen vieraskentällä Barcelonan paidassa, ja ylipäätään vasta toinen Barcelona-pelaajan tekemä hattutemppu tällä sarjakaudella.

Las Palmasilla oli avausjaksolla muutama konkreettinen maalipaikka, mutta Barcelonan puolustus kesti. Ilman lämmittelyissä loukkaantunutta Javier Mascheranoa pelannut Barcelona antoi Marlonille sarjadebyytin.

Barcelona meni johtoon avausjakson puolivälissä. Luis Suárez pääsi yllättäen läpiajoon ja syötti sivussa olleelle Neymarille, joka pääsi iskemään pallon tyhjään verkkoon. Kaksi minuuttia myöhemmin ottelu näytti jo ratkeavan. Suárez pelattiin uudestaan läpiajoon Las Palmasin korkean puolustuslinjan avustuksella, eikä uruguaylainen epäonnistunut paikassaan. Kylmänviileä laukaus ohitti Javi Varasin.

Avausjaksolla ei nähty enempää maaleja, mutta viimeisen kotiottelunsa valmentaneen Quique Setiénin pelitapa aiheutti närää espanjalaismediassa, sillä korkea puolustuslinja epäonnistui jatkuvasti tiukoissa tilanteissa ja Las Palmasin pallollinen peli kaatui välttävään puolustustyöskentelyyn. Tunnin kohdalla Las Palmas onnistui kuitenkin aiheuttamaan pitkästä aikaa ilon tunteita kannattajilleen.

Pedro Bigas nimittäin kavensi ottelun mahtavan vastahyökkäyksen jälkeen. Nopeasti ylös lähteneet Las Palmas -pelaajat saivat rakennettua miesylivoimatilanteen ja käyttivät sen välittömästi hyväkseen. Kevin-Prince Boatengin keskitys löysi boksin keskelle juosseen Bigasin ja entinen Mallorca-pelaaja sai iskeä pelivälineen verkkoon Marc-André ter Stegenin edestä.

Las Palmasin ilo ei kestänyt kuutta minuuttia kauempaa. Ivan Rakitic lähetti laidalta nappikeskityksen kanarialaisten boksiin ja Neymar puski katalaanit jälleen kahden maalin etumatkalle. Ottelu ratkesi lopullisesti kolme minuuttia myöhemmin, kun Jordi Alba lähetti Neymarin puolittaiseen läpiajoon ja brasilialaistaituri viimeisteli hattutemppunsa.

Barcelonalle voitto oli elintärkeä, mutta Luis Enriquen miehistö on vieläkin riippuvainen Real Madridista. Joukkueet ovat tasapisteissä, mutta Madridilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.