Las Palmasin 21-vuotias puolustaja Mauricio Lemos kertoi La Republicalle, että jätti viime kesänä käyttämättä mahdollisuuden siirtyä FC Barcelonaan, koska halusi kehittyä pelaajana.

Sunnuntaina La Ligassa Barcelonan kohtaava Lemos koki, että olisi joutunut olemaan vasta neljäs vaihtoehto joukkueen keskuspuolustajaksi. Hän pelasi viime kaudesta puolet lainalla Las Palmasissa venäläisseura Rubin Kazanista ja siirtyi lopulta kesällä espanjalaisseuraan pysyvällä siirrolla.

– Urheilutoimenjohtajamme kertoi minulle tuolloin, että Barca on kiinnostunut minusta ja he ovat valmiita antamaan minulle mahdollisuuden. Olin ollut lainalla Las Palmasissa ja kävin heidän kanssa sopimusneuvotteluita.

– Puhuin perheeni kanssa asiasta ja päätin olla menemättä Barcelonaan. Se oli mielestäni paras ratkaisu. Monet pelaajat menevät seuraan pelkästään sen nimen perusteella.

Pelaaja kertoo, että tarjous ei vakuuttanut häntä missään vaiheessa ja sillä ei ollut mitään tekemistä rahan kanssa.

– Emme edes puhuneet rahasta vaan pelkästään jalkapallosta. En ajattele tällä hetkellä rahaa, sillä minua kiinnostaa kehittyä pelaajana. Jos joskus siirryn suurseuraan, niin tarkoituksenani on kuulua heidän vakiokokoonpanoon.