Athleticin maalia kymmenen vuoden ajan vartioinut Gorka Iraizoz jättää seuran, kun tämä kausi päättyy. Asiasta ilmoitti Athleticin seurapresidentti Josu Urrutia.

36-vuotias pamplonalaisvahti on jäänyt kuluvalla kaudella varsin pieneen rooliin Ernesto Valverden alaisuudessa, sillä Athletic on luottanut maalivahtilupaukseensa Kepaan ja antanut nuorelle veräjänvartijalle valtavasti vastuuta.

– Tapasin Iraizozin muutama kuukausi sitten ja kerroin hänelle, ettei Athletic enää tarvitse häntä ykkösmaalivahdin roolissa. Kiitin häntä kaikesta, koska Iraizoz osoittanut, mitä kapteenius Athleticissa merkitsee, Urrutia kommentoi tänään aamulla.

Iraizoz ei ole vielä päättänyt uransa jatkon suhteen, eikä Athletic ole sen vuoksi tarjonnut maalivahdilleen uutta roolia seurassa. Valtavaa arvostusta Espanjassa nauttiva Iraizoz saa viikonloppuna komeat jäähyväiset San Mamésilla, kun Athletic isännöi Leganésia.

Iraizoz on edustanut urallaan myös Espanyolia ja Eibaria.