Celta Vigon John Guidetti puhkuu torstain alla intoa. 25-vuotiaan ruotsalaishyökkääjän oma seura kohtaa tänään englantilaisjätti Manchester Unitedin Eurooppa-liigan välierien avausosaottelussa.

Celta pelaa välierävaiheessa ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Guidetti hehkuttaakin uuden kotikaupunkinsa ilmapiiriä.

– Celta ei ole koskaan ollut aiemmin europeleissä välierissä. Kun kävelen kadulla, ihmiset tööttäävät autoistaan ja ovat ylpeitä. Kaikkialla on huiveja, lippuja, paitoja ja koristepatsaita. Joskus he jopa käyttivät pätkää Braveheart-elokuvasta, jossa päähenkilö ratsastaa miekan kanssa ja huutaa vapautta, Guidetti kehui kaupungin antamaa kannatusta The Timesille.

Guidetti on tehnyt tällä kaudella 20 otteluun kolme maalia La Ligassa. Hyökkääjä kuitenkin uskoo parhaiden vuosiensa olevan vielä edessä.

Zlatan Ibrahimovic teki enemmän maaleja 30-35 vuotiaana kuin aiemmin. Unelmoin edelleen siitä. Kun meneen vuoteseen, suljen silmäni, possut alkavat lentämään ja unelmoin olevani Lionel Messiä parempi. Tiedän ettei se ole mahdollista. Hän on ulkoavaruudesta ja tuli tänne rakettialuksella viemään 40 ihmisen voimat. Tiedän, etten tule ylittämään häntä. Teen kuitenkin perse puuduksiin töitä tullakseni niin hyväksi kuin pystyn.