Levante UD on varmistanut ensimmäisenä Segundan joukkueena nousunsa La Ligaan kaudeksi 2017-2018. Levanten nousu varmistui jo Tenerifen tappiolla, mutta varmemmaksi vakuudeksi Levante otti vielä 1-0 -voiton Real Oviedosta. Ottelun ainoasta maalista vastasi puolustaja Sergio Postigo. Levanten nousu varmistui näin jo kuusi kierrosta ennen sarjan päätöstä.

Pääsarjaan paluuta voi pitää erittäin ansaittuna siksikin, että ”Sammakot” ovat pitäneet sarjassa kärkipaikkaa yhtäjaksoisesti jo neljännestä kierroksesta lähtien. Yhtenä nousun takuumiehistä voi pitää Roger Martía, joka on ampunut kauden aikana jo 17 maalia.

Valencialaisseura Levante pelasi Espanjan pääsarjassa ensimmäisen kerran kaudella 1963-1964. Ensimmäinen pääsarjakokemus kesti kuitenkin vain kaksi kautta, ja toista tulemista saatiin odottaa neljä vuosikymmentä aina vuoteen 2004 saakka.

2000-luvulla Levante on pelannut kuitenkin yhdeksän kautta 17:sta La Ligassa. Se putosi korkeimmalta pääsarjatasolta viime keväänä kuuden kauden pääsarjaputken jälkeen, mutta visiitti Segundassa jäi tällä kertaa vain yhden kauden mittaiseksi. Näin Valenciassa on ensi kaudella tarjolla jälleen derbyotteluita.

Levantea on valmentanut kuluvan kauden aikana Gijónista kotoisin oleva 48-vuotias entinen toppari Juan Muñiz.