Alavés on jämähtänyt niin tukevasti La Ligan keskikastiin, että se voi pelata käytännössä kauden loppuun vain kesälomaa odotellen. Putoamisviiva oli jäänyt jo 18 pisteen päähän ennen maanantai-illan kotiottelua Villarrealia vastaan, mutta toisaalta europaikkoihinkin oli matkaa 13 pinnaa.

Paineeton asetelma ei kuitenkaan estänyt kolme edellistä peliään hävinnyttä Alavésia ottamasta täyttä pistepottia vierailtaan. Tai ehkä juuri se salli joukkueen pelata riittävällä rentoudella. Sarjanelosta Sevillaa takaa ajavalle Villarrealille pisteet olisivat tehneet todella hyvää, mutta niinpä vain kotimatkalle startattiin tyhjin käsin.

Alavés iski voittoon tarvitut maalit jo ensimmäisellä puoliajalla. Ensin 35. peliminuutilla Ibai ampui kuudentoista rajalta pallon tulisesti maalin alanurkkaan. Juuri ennen taukovihellystä Rodrigo Ely puski puolestaan voimalla johtonumeroiksi jo 2-0 Kikon nappikeskityksestä.

Villarreal nousi maalin päähän 70. minuutilla Kongon Demokraattisen Tasavallan maajoukkueessa pelaavan Cedric Bakambun maalilla. Osuma jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä loppujen lopuksi samainen Bakambu sai kantaakseen antisankarin raskaan viitan. Ottelun lisäajalla Bakambu pääsi nimittäin todelliseen avopaikkaan nokikkain Alavés-vahdin kanssa, mutta sijoitti kaikkien hämmästykseksi pallon ohi takatolpan.

Voitto Alavésista olisi nostanut Villarrealin viiden pisteen päähän vireensä tyystin kadottaneesta Sevillasta. Nyt Sevilla sai mukavasti hengitysrauhaa taistelussa La Ligan nelospaikasta ja paikasta ensi kauden Mestarien liigassa.

Villarreal jatkaa edelleen viidentenä, sijalla, joka oikeuttaa Eurooppa-liigan lohkovaihepaikkaan. Sen takana vaanii kuitenkin nelikko Athletic Bilbao, Real Sociedad, Eibar ja Espanyol, 1-5 pisteen päässä Keltaisesta Sukellusveneestä. Koko joukkiolla on pelaamatta kuusi ottelua.