Barcelonalla on ollut useamman viime vuoden ajan ongelmia tehdä hyviä pelaajahankintoja.

Otetaan muutamia esimerkkejä. Kesällä 2012 Alex Song ostettiin 19 miljoonalla eurolla. Seuraavana kesänä oma kasvatti Bojan Krkic ostettiin takaisin Romasta 13 miljoonalla, ja vuotta myöhemmin hänet myytiin Stokeen 1,8 miljoonalla.

Kesällä 2014 Jérémy Mathieuhun käytettiin 20 ja Thomas Vermaeleniin 19 miljoonaa. Seuraavana kesänä Arda Turan siirtyi Atlético Madridista Barcelonaan 34 miljoonan euron kaupassa. Samoihin aikoihin Barca osti Aleix Vidalin 17 miljoonalla.

Viime kesä jatkoi samaa linjaa. André Gomes: 35 miljoonaa. Paco Alcácer: 30 miljoonaa. Lucas Digne: 16,5 miljoonaa.

Toki joukkoon on mahtunut hyviäkin ostoksia, kuten Jordi Alba, Neymar, Luis Suárez ja tuoreimpana Samuel Umtiti. Mutta huteja on tullut turhan paljon. Sen myönsi Barcelonan urheilutoimenjohtaja Robert Fernández.

– Hankinnat olisivat saaneet pelata paremmin tällä kaudella, Fernández sanoi lehdistölle.

– Ei ole helppoa pelata Barcelonassa 22- tai 23-vuotiaana.

Jälkimmäisellä kommentillaan Fernández todennäköisesti viittasi nimenomaan Gomesiin, Alcáceriin ja Digneen. Kannattajatkin ovat ajoittain ottaneet joitain hankintoja silmätikuikseen. Faneja Fernández ei kuitenkaan suostunut syyttämään.

– Meillä ei ole mitään valitettavaa faneistamme. He ovat joukkueen takana. Voittaminen on aina vaikeaa, koska vastustaja pyrkii nollaamaan pelimme. Mutta me tiedämme, että fanit ovat takanamme nyt, keskiviikkona (Mestarien liigassa) ja aina.