Pikkuseura Leganésin erottaa La Ligan putoamisviivasta viisi sarjapistettä. Sunnuntaina se saa vastaansa Espanyolin, jota valmentaja Asier Garitano kohteliaasti kehuu.

– Espanyol on hyvin tasapainoinen nippu, jolla on paljon potentiaalia ja joka vahvistui mukavasti kesällä. Quique Sanchéz Flores on hieno ja kokenut valmentaja, Garitano toteaa Marcassa.

Viime sunnuntaina Leganés hävisi sarjajumbo Osasunalle vieraissa 1-2. Ottelussa oli sen vuoro kärsiä La Ligan tällä kaudella kovasti kritisoidusta tuomaritoiminnasta, sillä Leganésilta jäi saamatta kaksi selkeää rankkaria. Garitano ei kuitenkaan suostu sysäämään mitään tuomarien niskaan.

– Se, että hävisimme Pamplonassa, oli menetetty tilaisuus (kasvattaa eroa putoamisviivaan), mutta ei sitä kannata dramatisoida. Meillä on seitsemän ottelua aikaa saada lisää pisteitä.

– Eivät tuomarit ratkaise pelejä eikä sarjasijoituksia. Me kaikki teemme virheitä. Minun ette kuule ikinä valittavan tuomareista. Ette ikinä, Garitano vakuuttaa.

Leganésin sisäisten pelaajatilastojen osalta kummastusta saattaa nostattaa se, että joukkueen maalipörssiä johdetaan vain viidellä maalilla (vasen laitalinkki Alexander Szymanowski) eikä kukaan kärkimiehistä ole tehnyt kolmea maalia enempää. Hyökkääjiäänkään Garitano ei silti moiti, päinvastoin.

– Meillä ei ole niin paljoa lahjakkuutta, joten hyökkääjien pitää tehdä muutakin kuin maaleja. Näin on ollut minun aikanani Leganésissa aina. Meidän pitää tietää, keitä olemme. En arvosta sitä, jos joku pelaaja tekee 10 maalia, mutta joukkue jää viimeiseksi.

– Otan mieluummin kolme hyökkääjää, jotka tekevät vähemmän maaleja, mutta raatavat uskomattomasti joukkueen eteen ja pitävät meidät viisi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Otan mieluummin Míguel Ángel Guerreron (3 maalia), Lucianon (2 maalia) ja Mamadou Konén (ei maaleja). Jos meillä ei olisi tällaisia hyökkääjiä, putoaisimme Segundaan ja sen jälkeen Segunda B:hen, valmentaja arvelee.