Arvostettu saksalaislehti Der Spiegel nostatti perjantaina melkoisen kohun kertomalla, että Real Madridin supertähden Cristiano Ronaldon väitetään syyllistyneen raiskaukseen vuonna 2009. Totuutta väitteen takaa ei mahdollisesti koskaan saada esiin, sillä tapaus ei koskaan edennyt oikeudelliseen tutkintaan.

Der Spiegel sai tietonsa Football Leaksin tietovuodoista. Niiden mukaan portugalilaispelaaja olisi maksanut väitetyn uhrin hiljaiseksi 375 000 dollarin summalla (nykykurssilla noin 258 ooo eurolla).

Saksalaislehden kertomuksen mukaan väitetty raiskaus olisi tapahtunut Yhdysvalloissa, Las Vegasissa sijaitsevassa luksushotellissa 13. kesäkuuta vuonna 2009. Cristiano Ronaldo oli tuolloin lomailemassa maailmankuulussa kasinokaupungissa Nevadassa. Vain kaksi päivää aiemmin oli tiedotettu pelaajan siirtyvän Manchester Unitedista Real Madridiin.

Lehti kertoo, että Cristiano Ronaldon asianhoitajat ja väitetyn raiskauksen uhri sopivat asiasta kirjallisesti puoli vuotta myöhemmin, 12. tammikuuta 2010. Pelaajan puolesta asiaa hoiti tämän edustajan Jorge Mendesin lakiasioista vastaava kumppani Carlos Osorio de Castro.

Der Spiegelin mukaan sopimuksessa sovittiin, että raiskauksen uhriksi joutunut nainen pysyy asiasta vaiti, vetää rikosilmoituksensa pois ja kertoo edustajille kaikki henkilöt, jotka tiesivät tapauksesta. Näin pyrittiin hävittämään kaikki sähköpostit ja muut mahdolliset todisteet.

Lehden kertoman mukaan nainen olisi jättänyt asiasta Las Vegasin poliisille rikosilmoituksen jo raiskauksen tapahtumapäivänä. Hän ei kuitenkaan ilmoittanut rikosilmoituksessa pelaajan nimeä, vaan viittasi tähän sanoilla ”julkisuuden henkilö” ja ”urheilija”.

”Vastenmielisiä ja häpeällisiä syytöksiä”

Raiskaus on äärimmäisen vakava rikos. Sellaisena raiskausväitteisiin suhtautuu myös Cristiano Ronaldon lähipiiri, joka kiistää väitteet jyrkästi. Pelaaja henkilökohtaisesti ei ole väitteitä kommentoinut, mutta asianhoitaja Jorge Mendesin yrityksen Gestifuten tiedotteessa Spiegelin syytöksiä kuvaillaan ”fiktiiviseksi journalismiksi”.

– Sanomalehti Der Spiegel julkaisi tänään valtavan suuren uutisen koskien väitettyä raiskausta, johon olisi lehden mukaan syyllistynyt Cristiano Ronaldo vuonna 2009, eli lähes kahdeksan vuotta sitten. Juttu on fiktiivistä journalismia, tiedotteessa todetaan.

– Väitetty uhri ei paljasta henkilöllisyyttään eikä kerro tarinan kulusta itse. Kaikki perustuu dokumentteihin, joissa esillä olevista osapuolista puhutaan nimikirjaimilla, sekä sellaisten lakimiesten väliseen sähköpostivaihtoon, joilla ei ole mitään yhteyttä Cristiano Ronaldoon ja sähköposteihin, joiden aitoutta hän ei vahvista. Kuten esimerkiksi kirjeeseen, jonka väitetyn uhrin kerrotaan lähettäneen Cristianolle, mutta jota hän ei koskaan vastaanottanut.

– Der Spiegelin juttu on paikkaansa pitämätön ja Cristiano Ronaldo aikoo käydä tätä mediaa vastaan kaikilla käytettävissään olevilla tavoilla. Syyttäminen raiskauksesta on vastenmielistä ja häpeällistä, eikä se saa jäädä rankaisematta.

Raiskausväitteistä kertoneen AS:n mukaan Der Spiegel oli ollut yhteydessä Cristiano Ronaldoon ennen juttunsa julkaisemista. Pelaajan vastauksen välitti tämän Münchenissä toimiva asianajaja Johannes Kreile, jonka mukaan ”syytökset täytyy kiistää jyrkästi, koska ne eivät pidä paikkaansa.”

Kreile julisti samassa yhteydessä, että pelaajan taustajoukot ryhtyvät oikeustoimiin vääriä syytöksiä vastaan. Hän myös pyysi lehteä olemaan julkaisematta juttuaan.