Celta Vigo taistelee tällä kaudella edelleen muun muassa menestyksestä Eurooppa-liigassa. Pelipaikkana sillä on ensi vuonna 90 vuotta täyttävä Estadio Municipal de Balaídos, joka on ollut seuran kotipesä koko historiansa ajan. Balaídos on kuitenkin auttamaton vanhentunut – meneillään olevasta remontista huolimatta – eikä seura tunnu löytävän yhteisymmärrystä kaupungin kanssa uudesta stadionhankkeesta.

”Uudesta Balaídosista” on keskusteltu jo vuodesta 2003 lähtien. Hankkeen tavoitteena on ollut rakentaa paitsi uusi stadion, niin myös lisäksi sen ympärille ostoskeskus, hotelleja sekä muita liikuntapaikkoja. Vigon kaupungin hallinto ei kuitenkaan vaikuta tukevan projektia siinä määrin, mitä Celtan seurajohto toivoisi.

Celtan puheenjohtaja Carlos Mouriño uhkasikin tällä viikolla siirtävänsä joukkueen pelaamaan tulevaisuudessa kaupungin ulkopuolelle. Seuran myyntiäkään Celtan pääomistaja Mouriño ei ole sulkenut pois laskuista.

– Päätös Vigosta lähdöstä on seurausta kahdeksan vuotta jatkuneesta taistelusta. Emme ole edenneet sinä aikana yhtään askelta. Päätös projektimme viemisestä eteenpäin on tehty, eikä päätöstä tulla muuttamaan. Aiomme tehdä uuden urheilukeskuksen ja stadionin Vigon ulkopuolelle, Mouriño ilmoitti Marcan mukaan.

Mouriño hyökkäsi samassa yhteydessä suorasanaisesti Vigon pormestaria Abel Caballeroa vastaan.

– Muistutan, että Caballero on Balaídosin stadionin hallinnoija, muttei Celtan isäntä. Hän ei määrää, kuinka minä hoidan Celtan asioita. Jos joukkue ei jatka kasvuaan Vigossa Teidän kanssanne, niin sitten se jatkaa ulkopuolella. Me emme lähde, vaan meidät ajetaan ulos, eikä paluuta ole.

Siihen saakka, kun uutta stadionia ei ole valmistunut, Celta jatkaa kuitenkin pelaamistaan Balaídosilla.

– Meillä on allekirjoitettu sopimus. Jos joku rakentaa uutta kotia, ja asuu vielä vuokralla, ei hän katkaise vuokrasopimusta rakentamisen ollessa kesken, Mouriño toteaa.

Mouriñon mukaan Celtalla on uuden stadionin sijainnille jo joitain tonttivaihtoehtoja. Stadionin budjetiksi puheenjohtaja arvioi 50 miljoonaa euroa, ja lisäksi 20 miljoonaa euroa urheilukeskukseen.

Kannattajien mieleen seuran puheenjohtajan jyrkkä mielipide ei ole. Sunnuntain kotipelissä Eibaria vastaan saatetaankin nähdä kannattajien mielenilmauksia.