Copen mukaan Argentiinan nykyinen maajoukkuevalmentaja Edgardo Bauza julkistaa maanantaina lehdistötilaisuudessa eroavansa virastaan.

59-vuotias argentiinalaisluotsi saapui Argentiinan maajoukkueluotsiksi elokuun alussa. Bauzan alaisuudessa Argentiina on voittanut kahdeksasta ottelustaan vain kolme, hävinnyt toiset kolme ja pelannut kaksi kertaa tasan. Argentiina on vaarassa tippua MM-kisoista, sillä parhaillaan maajoukkue on karsintalohkossaan viidennellä sijalla. Viides menee jatkokarsintaan, mutta kuudentena kärkkyvä Ecuador on vain kahden pisteen päässä.

Bauzan mahdollinen eroaminen tuskin yllättää ketään, koska luotsi on ollut valtavan paineen alaisena kotimaassaan. Argentiinalaistoimittajat ovat yhdessä vaatineet Bauzaa eroamaan, eivätkä kannattajien reaktiot ole olleet sen rauhallisempia.

Kysymys kuuluukin – kuka korvaajaksi? Vielä toissapäivänä argentiinalaismedia totesi Bauzan olevan niin pitkään maajoukkueen valmentajana, kunnes mitat täyttävä korvaaja löydetään. Ilmeisesti se on nyt löydetty, jos Bauza meinaa ilmoittaa erostaan viikonlopun jälkeen.

Monet pitävät Sevillaa luotsaavaa Jorge Sampaolia potentiaalisena korvaajana. Sampaoli ja Sevilla ovat aloittaneet jatkosopimusneuvottelut, mutta mahdollinen työ Argentiinan luotsina saattaa houkutella Sampaolia, jolla on tällä hetkellä käytännössä katastrofaalinen ajanjakso menossa seurajoukkueessaan. El Transistorin mukaan Argentiinan jalkapalloliitto on neuvotellut Sampaolin kanssa.

Toisaalta valinnalla ei ole mikään kiire, koska Etelä-Amerikan MM-karsinnat jatkuvat vasta syyskuussa. Tosin joidenkin argentiinalaistoimittajien mukaan Argentiina pelaa kesällä ystävyysottelun Brasiliaa vastaan. Se tarkoittaisi sitä, että uuden luotsin on oltava viimeistään silloin maajoukkueen penkin päässä.