Atlético Madridin legendaarinen ja maineikas kotistadion Vicente Calderón jää kuluvan kauden päätteeksi ikuisiksi ajoiksi historiaan. Stadion puretaan ja punavalkoinen joukkue muuttaa ensi kauden alusta lähtien uudelle stadionille pelaamaan.

Ilman ansaittuja jäähyväisiä ei Vicente Calderónia kuitenkaan ikuiseen lepoon päästetä. Atlético ilmoitti keskiviikkona, että se järjestää stadioninsa jäähyväisottelun 28. toukokuuta yhteistyössä Paavi Franciscuksen perustaman ”Schollas Ocurrentes ”-hyväntekeväisyysjärjestön kanssa. Paavi Franciscus itse on suostunut ottelun suojelijaksi ja on lupautunut siunaamaan Vicente Calderónin.

Ottelun sloganiksi on julistettu ”Legendan päätös”. Vastakkain jäähyväisissä asettuvat Atléticon nykyisistä ja entisistä pelaajista koostuva joukkue sekä muista jalkapalloilijoista koottava maailman yhdistelmäjoukkue. Ottelun tuotto käytetään vähävaraisten perheiden lapsien koulutusta tukevan Schollas Ocurrentesin hyväksi.

– Paavi siunaa ottelun tulevana perjantaina. Kiitos jalkapallon, koska tämä urheilu ja koulutus kulkevat käsi kädessä, Schollas Ocurrentesin puheenjohtaja José María del Corral totesi AS:n mukaan.