Cristiano Ronaldo on tunnetusti kantanut Real Madridissa ja Manchester Unitedissa seiskapaitaa, mutta pelinumero päätyi hänelle aikanaan yllättäen.

Old Traffordilla Ronaldon oli määrä pelata numerolla 28, mutta Unitedin entinen manageri Sir Alex Ferguson pyysi portugalilaista seuraamaan George Bestin, Eric Cantonan ja David Beckhamin jalanjälkiä.

– ”Kuule, haluaisin sinun kantavan numeroa 7”. Olin yllättynyt, koska tiesin kaikki suuret pelaajat, jotka olivat kantaneet sitä paitaa, Ronaldo totesi promootiotapahtuman yhteydessä.

Ronaldo oli vain 18-vuotias Unitedin hankkiessa hänet Sporting Lissabonista. Ensimmäisen Ballon d’Or-palkintonsa hän voitti ennen siirtymistään Madridiin.

– Se oli jalkapallon menestysvaiheeni alku. En ainoastaan kehittynyt jalkapallotaidoissa vaan myös fyysisesti. Viiden vuoden aikana siellä opin jalkapallon taidon. Voitimme paljon asioita yhdessä. Se oli minulle unelma.

Real Madrid maksoi Ronaldosta 94 miljoonaa euroa vuonna 2009. Mies pelasi ensimmäiset kaudet numerolla 9, mutta vaihtoi numeroa seuraikoni Raúlin lähdön jälkeen ennen kautta 2010–11.

Lähde: ESPN FC