Real Betis hankki viime kesänä chileläisen Felipe Gutiérrezin Twentestä kovin odotuksin. Siirtosumma oli 3,5 miljoonaa euroa, ja Chilen maajoukkuemiehen piti ottaa suuri rooli Betisin keskikentältä. Vaan toisin kävi.

Gutiérrez ei noussut sen paremmin Gustavo Poyetin kuin Victor Sánchez del Amonkaan luottomieheksi, ja mies löysi uuden osoitteen jo ennen ensimmäisenkään kauden täyttymistä La Ligassa. Peliminuutteja Espanjassa kertyi 14 ottelussa reilut 700, ja verkkoa Gutiérrez heilutti vain kerran.

Real Betis tiedotti lainanneensa chileläisen Brasilian toisella sarjatasolla pelaavaan Internacional Porto Alegreen tulevaan joulukuuhun saakka. Lainaan sisältyy osto-optio.

Chilen maajoukkueessa Gutiérrezilla on ollut mukavan suuri rooli jo pitkään. Hän esiintyi kentällä Chilen kaikissa otteluissa edellisessä MM-turnauksessa. Meneillään olevissa MM-karsinnoissa Gutiérrez on pelannut seitsemässä ottelussa.