Bayern Münchenin Manuel Neuer on vuodesta toiseen Saksan maajoukkueen kiistaton ykkösvahti, mutta kuten hyvin tiedetään, on Saksa tuottanut maailmalle useita muitakin huipputorjujia. Viime vuosien aikana laadukkaisiin ulkomaalaisiin seuroihin ovat siirtyneet muun muassa Marc-André ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (PSG) ja Loris Karius (Liverpool).

Nyt saksalaislehti Kicker kertoo, että myös Real Madrid on saksalaisen maalivahdin kintereillä. Madridin kiikarissa kerrotaan olevan Bayer Leverkusenin pitkäaikaisen ykkösvahdin Bernd Lenon.

– Viime vuonna ulkomailta oli kiinnostusta, ja niin on tänäkin vuonna, Lenon asianhoitaja Uli Ferber totesi Kickerille.

Real Madridin uskotaan etsivän uutta ykköstorjujaa, sillä Keylor Navasin otteet tolppien välissä eivät ole aina vakuuttaneet. Thibaut Courtois on vakuuttanut viihtyvänsä hyvin Chelseassa, ja David De Gean hankinnan esteeksi on nousemassa korkea hintalappu. Brittitabloidien mukaan Manchester United pyytäisi De Geasta peräti 77 miljoonan euron siirtosummaa.

Lenon sopimus Bayer Leverkusenin kanssa ulottuu kesään 2020 saakka, mutta saksalaisen sopimuksen ulosostohinta on verrattain edullinen 20 miljoonaa euroa.

Leno valtasi Leverkusenissa ykkösvahdin tontin itselleen jo 19-vuotiaana eikä ole sen koommin asemastaan luopunut. Hänestä tuli syksyllä 2011 niin ikään 19-vuotiaana Mestarien liigan historian nuorin kentälle päässyt maalivahti.

– On suuri kunnia tulla yhdistetyksi Real Madridiin, mutta keskityn nyt täysillä Leverkuseniin, Leno kommentoi huhua.

Bernd Leno pelasi sunnuntaina ensimmäisen kilpailullisen A-maaottelunsa Saksan maalilla MM-karsintaottelussa Azerbaidzhania vastaan. Lenolla ja Barca-vahti ter Stegenillä on ikäeroa alle kaksi kuukautta. Miehet taistelivat aikanaan tiukasti ykköstorjujan paikasta Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa ja kärkkyvät nyt perintöprinssin paikkaa Manuel Neuerin takana. Nähtäväksi jää, laajeneeko suora kilpailutilanne pian myös Espanjan El Clásicoihin.