Barcelona palaa maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin sunnuntai-iltana vierasottelussa Granadaa vastaan, mutta ilman pelikieltoaan kärsivää Lionel Messiä. Messin korttitili täyttyi ennen maaottelutaukoa. Maajoukkueen mukana Messi sai puolestaan peräti neljän ottelun pelikiellon haistateltuaan tuomarille, joten argentiinalaisella supertähdellä on meneillään poikkeuksellisen pitkä tauko peleistä.

Messi hyödynsi lisääntyneen vapaa-aikansa vierailemalla Italian Venetsiassa. Pikavisiitin syynä ei suinkaan ollut lomailu, vaan ”Kirppu” kävi tapaamassa arvostettua italialaislääkäriä Giuliano Poseria. Poser on noussut maineeseen juuri Messin luotettuna lääkärinä.

Yhteistyö Messin ja Poserin välillä on aiheuttanut merkittäviä muutoksia nimenomaan argentiinalaisen ruokavalioon. Poser antoi Messille ravintosuosituksia, joiden avulla on pyritty ensisijaisesti vähentämään lihasvammojen riskiä.

Poser on työskennellyt myös muiden jalkapalloilijoiden kanssa. Asiakaskuntaan kuuluvat muun muassa Messin maanmiehet Martín Demichelis, Gonzalo Higuaín ja Luciano Vietto.

Poserin suosituksista Messi on muuttanut radikaalisti ruokavaliotaan pysyäkseen säännöllisemmin pelikunnossa. Barca-tähti syö nykyään vähemmän punaista lihaa ja pyrkii suosimaan luomutuotteita. Jos mahdollista, Messi jättää syömättä kaiken, jossa on runsaasti sokeria, säilöntäaineita, torjunta-aineita, tyydyttyneitä rasvoja sekä muita lisäaineita.

Uuden ruokavalion myötä Messin ruoansulatus on parantunut eikä oksentelua pelikentillä ole nähty enää aikoihin. Myös otteluista palautuminen on nopeutunut. Ravintosuositusten lisäksi Poser on suositellut Messille, että tämä ottaisi antibiootteja, tulehduslääkkeitä ja särkylääkkeitä vain, kun se on aivan välttämätöntä.

– Ihmisruumis on kuin kone, jota täytyy ravita hyvin, jotta lihakset voivat toimia kunnolla, ja Leo Messi syö ja toimii hyvin. Hän on hyvin älykäs ja intuitiivinen mies, ja suuri urheilija, Poser kommentoi taannoin Sportin mukaan.