Argentiinan maajoukkueen pelillinen ja tuloksellinen kriisi on äitynyt sen verran pahaksi, että maan jalkapalloliitossa ollaan ajautumassa odotettuun ratkaisuun. Espanjalaisen COPE-kanavan mukaan maanantaina on luvassa ilmoitus päävalmentaja Edgardo Bauzan erottamisesta.

Bauza otti Argentiinan maajoukkueen vastuulleen viime elokuussa, mutta pesti on jäämässä toivottoman lyhyeksi. Bauzan aikakauden kahdeksasta ottelusta Argentiina on sekä voittanut että hävinnyt kolme. Alkuviikon 0-2 -tappio vieraissa Bolivialle pudotti Argentiinan Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa sijalle viisi, ja karsintojen loppusuorasta on tulossa vaikea myös Lionel Messin saaman neljän ottelun pelikiellon takia.

COPE:n mukaan Argentiinan ykkösehdokas Bauzan työn jatkajaksi ja joukkueen karsintojen pelastajaksi on argentiinalainen Jorge Sampaoli. 57-vuotias Sampaoli johdatti toissa vuonna Chilen Etelä-Amerikan mestaruuteen. Viime vuonna hän otti vastaan Sevillan valmentajan tehtävän. Sampaoli on vienyt heti ensimmäisellä kaudella Sevillan mukaan La Ligan kärkitaisteluun sekä jatkoon Mestarien liigan alkulohkostaan.

Aika valmentajanvaihdokselle on sikäli otollinen, että Argentiina pelaa seuraavan kilpailullisen ottelunsa vasta elokuun lopussa Uruguayta vastaan. Kesäkuussa on edessä ystävyysottelut Brasiliaa ja Singaporea vastaan. Mikäli Argentiina onnistuu Sampaolin nappaamaan, voisi tulisieluinen luotsi näin ollen luultavasti hoitaa Sevillan kauden maaliin saakka.