Erittäin hyvää jälkeä Las Palmasissa kesästä 2015 lähtien tehnyt Quique Setién on ilmoittanut, ettei jatka seurassa tämän kauden jälkeen.

Europaikoista taistelevan joukkueen seurajohto tarjosi miehelle viiden vuoden jatkosopimusta, mutta osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen palkasta, joten Setién ilmoitti yllättäen, että ei valmenna joukkuetta enää ensi kaudella.

Las Palmas on osoittanut tällä kaudella olevansa uskottava joukkue Espanjan pääsarjaan, vaikka joukkue pelasi toissa kaudella korkeimmalla sarjatasolla ensimmäisen kerran sitten kauden 2001-2002.

Joukkueen kohonneen profiilin seurauksena seuran uudeksi valmentajaksi on huhujen mukaan todella nimekkäitä valmentajia.

AS:n mukaan neljä valmentajaa on vahvasti ehdolla seuran seuraavaksi päävalmentajaksi. Kahdella heistä on kokemusta suurseura FC Barcelonan päävalmentajana toimimisesta. Frank Rijkaard valmensi Barcelonaa vuosina 2003-2008 ja ”Tata” Martino toimi seuran valmentajana 2013-2014 kauden aikana.

Rijkaard voitti Barcelonaa valmentaessaan muun muassa Mestarien liigan, kaksi Espanjan mestaruutta ja hänet valittiin molempina mestaruusvuosinaan La Ligan vuoden valmentajaksi. Puolestaan Martinon kausi suurseuran peräsimessä ei ollut joukkueen vaatimustasolle menestyksekäs.

Kaksi muuta vaihtoehtoa ovat River Platea valmentava Marcelo Gallardo ja pelaajaurallaan sekä Real Madridia että Barcelonaa edustanut Michael Laudrup. Valmentajana tanskalainen on toiminut muun muassa Getafessa, Mallorcassa ja Swansea Cityssa.