Ronaldo Suomessa?

Äkkiseltään kuulostaa melko utopistiselta. Mutta sen todella piti toteutua.

Tero Auvinen ja Arto Kuuluvainen avaavat muun muassa entisen FC Honka -pomo Jouko Harjunpään tarinaa tuoreessa kirjassa Urheiluseurojen sisäpiirissä – Tarinat tunteen takana (Alma Talent). Yksi näistä tarinoista koskee Ronaldoa.

Vuosi oli 2009, kun Harjunpää ja Hongan silloinen apuvalmentaja Carlos Oliveira matkustivat Brasiliassa.

– Liikuimme paikasta toiseen limusiinilla. Tuntui, kuin olisimme olleet isojakin seurajohtajia, kirjassa sanotaan Ilta-Sanomien mukaan.

IS:n selostuksen mukaan Oliveira tunsi paljon sikäläisiä pelaajia, myös sieltä kaikkein korkeimmalta tasolta. 30 maalia Brasilian maajoukkueelle iskenyt Careca ja kaikkien tuntema Ronaldo halusivat tavata Oliveiran ja Harjunpään. Illallisella Harjunpää ehdotti, että Ronaldo tulisi pelaamaan yhden ottelun Suomeen. Asiasta tiettävästi lyötiin kättä päälle.

– Sopimus arkistoitiin mappiin Hongan toimistolla, jossa se oli vielä vuonna 2014 ollessani siellä virkaa tekevänä toimitusjohtajana, Auvinen, toinen kirjan kirjoittajista, kertoo.

– Samaan aikaan ilmeni stadionhankkeessa Espoon kaupungin kanssa isoja ongelmia, ja me jouduimme resurssien puutteen vuoksi valitettavasti Hongan osalta perumaan suunnitellun ottelun, Harjunpää harmittelee.

67 maalia maajoukkueessa paukuttanut Ronaldo on yhä Brasilian historian toiseksi paras maalintekijä. Seuratasolla hän edusti muun muassa Barcelonaa, Interiä, Real Madridia ja AC Milania.

IS:n alkuperäisen jutun voit lukea tästä.