Irlanti ja Wales pelasivat perjantaina maalittomaan tasapeliin päättyneen MM-karsintaottelun, jonka puhutuimmaksi tapahtumaksi nousi Irlannin Séamus Colemanin valitettava loukkaantuminen. Walesin Neil Taylor taklasi Colemania sääntöjen vastaisesti ja ajettiin tilanteessa suoralla punaisella ulos. Colemanin sääri murtui kahdesta kohtaa, ja edessä on pitkä sairausloma.

Kaukana ei kuitenkaan ollut, että Wales olisi joutunut pelaamaan ottelun loppuun kahdeksalla kenttäpelaajalla, sillä myös Real Madridin supertähti Gareth Bale syyllistyi pelissä rumaan ja myöhässä tulleeseen taklaukseen. Bale selvisi kuitenkin tilanteesta keltaisella kortilla – joka tosin sekin pitää hänet kesäkuun Serbia-ottelusta sivussa varoitustilin täytyttyä.

Taklauksen uhriksi vain sekunteja ennen Colemanin loukkaantumista joutuneen John O’Shean mielestä Bale saa kiittää onneaan, ettei tuomari kaivanut taskustaan punaista korttia. Niitissä oli kokeneen irlantilaistopparin mielestä kaikki ainekset vakavampaankin loukkaantumiseen. 35-vuotias O’Shea pystyi jatkamaan peliä, mutta on kuitenkin pikkuvamman takia sivussa tiistain ystävyysottelusta Islantia vastaan.

– Sääreeni ommeltiin useita tikkejä. Minulla kävi tuuri, kun mietitään, mitä Séamusille tapahtui. Jonain toisena iltana Wales olisi voinut saada kaksi ulosajoa, O’Shea kommentoi Irish Timesille.

– En muista, montako tikkejä oli. Lääkäri ompeli joitain syvemmälle ja joitain pintaan.

Walesin manageri Chris Coleman puolusti ottelun jälkeen sekä Balea että Tayloria. O’Shea sanoo ymmärtävänsä kovan pelin, mutta ei silti pitänyt Balen tempusta.

– Kovaa peliä odottaa, kunhan se pysyy tietyissä rajoissa. Sellaisia ovat ottelut Englantia, Skotlantia ja Walesia vastaan. Derbyissä odottaakin saavansa kovia taklauksia. Ei niissä ole mitään vikaa, mutta myöhässä tulleet taklaukset ovat eri asia.

Balen taklauksen voi katsoa alla olevasta twiitistä.

Andrew Cussen

@cusssen
@garethBale11 that was a dirty nasty challenge don't know how you stayed on the pitch 😠😠 Should have 4-5 match ban youtu.be/laC6Ce0Fk0I