Ajaxissa on kovaa vauhtia kehittymässä nuori hyökkääjä, jonka selässä lukee Kluivert. Kuulostaako tutulta?

Moni muistaa Patrick Kluivertin, joka kasvoi Ajaxissa, siirtyi nuorella iällä AC Milaniin ja kesällä 1998 Barcelonaan. Nyt tarinan päähenkilö on 17-vuotias Justin. Hän on Patrickin poika, joka isänsä tavoin pelaa hyökkääjänä – tosin oikealla laidalla.

Justin nostettiin vuoden alussa Ajaxin edustusjoukkueeseen, ja aikuisuransa ensimmäisen maalin hän iski viime viikolla. Vaikka ura on vasta alussa, määränpää on jo selvä.

– Barcelona on unelmaseurani. Seitsemän vuoden sisään haluaisin olla Barcelonassa, Justin sanoi Goalin haastattelussa.

– Mutta ennen sitä haluaisin pelata myös Englannissa.

Ihan vielä nuori Justin ei (luonnollisesti) yllä isänsä saavutuksiin. Patrick edusti aikoinaan Barcelonaa kuuden vuoden ajan. Hän iski Blaugranalle 257 ottelussa 122 maalia. Hollantilainen on Barcan kaikkien aikojen maalitilastossa sijalla 11.