Kamerunilaisvahti avautui kohtaamastaan rasismista – ”Huutelua, banaanien heittelyä, apinaeleitä”

© Kuva: Getty Images

Toista vuosikymmentään Espanjan kentillä torjuva Carlos Kameni on avautunut kohtaamastaan rasismista Espanjassa. Kokenut maalivahti kertoi tapauksista El Largueron haastattelussa.

Kamenin mukaan ikävin tilanne tapahtui pian Espanjaan siirtymisensä jälkeen. Ottelu oli jopa keskeytyä yleisön käytöksen vuoksi.

– Kauhein kokemukseni oli Zaragozaa vastaan, ensimmäisellä kaudellani Espanyolissa. Johdimme ottelua 1-0, ja kotiyleisö huuteli kaikenlaista minulle. Se johti siihen pisteeseen, että erotuomari kysyi haluaisinko ottelun keskeytyvän. Jatkoin päättäväisesti, Kameni kertoi.

– Kaksi viikkoa myöhemmin sama tapahtui Samuel Eto’olle, jolle yleisö teki apinaeleitä. Tunsin oloni kamalaksi.

– Kerran (Atlético Madridia vastaan) Calderónin yleisö heitteli minua banaaneilla. Ottelun jälkeen pelaajatunnelissa, sanoin syöväni banaanin, mikäli niin tapahtuisi vielä kerrankin. Lapsia kuolee nälkään maailmassa.

Málaga-vahti on ymmällään, ettei ongelmaa ole saatu kitkettyä tähänkään päivään mennessä.

– On raakaa, että vuonna 2017 meidän on yhä puhuttava tästä asiasta. Vuodet vierivät, ja lapsemme puhuvat edelleen asiasta. Sen on loputtava nyt, Kameni jatkoi.

– En ymmärrä, kuinka näitä ihmisiä päästetään stadioneille. He eivät uskaltaisi tehdä niin kotonaan tai kaduilla.

– On kyse ihmisvähemmistöstä. En voi kutsua Espanjaa rasistiseksi maaksi, mutta tämä vähemmistö tahraa muun Espanjan identiteetin. Nämä ihmiset eivät edusta kannattajia.

– Nämä ihmiset ovat niitä, jotka tylsistyvät kotona. He eivät mene stadionille nauttimaan jalkapallosta, vaan purkavat patoutunutta vihaansa ihmisiin.

Kamerunilaisvahti siirtyi Espanyoliin vuonna 2004. Vuodesta 2012 lähtien Kameni on edustanut Málagaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.