Real Sociedad ilmoitti verkkosivuillaan päässeensä yhteisymmärrykseen Xabi Prieton kanssa uudesta jatkosopimuksesta, joka on kestoltaan vuoden mittainen.

Prieto väläytteli syksyllä lopettavansa mahdollisesti komean uransa tähän kauteen, mutta seurajohto on saanut 33-vuotiaan keskikenttäpelaajan pään käännettyä. Prieto on yksi La Ligan historian seurauskollisimmista pelaajista. San Sebastiánissa syntynyt Real Sociedadin kasvatti on edustanut kasvattajaseuraansa jopa 14 vuoden ajan edustusjoukkueessa.

Erityiseksi kyseisen aikakauden tekee se, että Prieto jäi seuraan, kun Real Sociedad tippui usean pääsarjakauden jälkeen Segundaan. Prieto pelasi kolme kautta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, vaikka oli saanut useita huomattavasti parempia tarjouksia pääsarjasta. Lopulta Prieto oli yksi suurimmista yksittäisistä syistä baskiseuran nousuun seitsemän vuotta sitten.

Prieto on edustanut Real Sociedadia reilusti yli 500 ottelun verran, ja on nykyäänkin selvä avauksen mies Eusebio Sacristánin historiallisen kovassa ryhmässä.