Espanyol koki lauantaina pahan takaiskun, kun Costa Rican maajoukkuetoppari Óscar Duarte loukkaantui vakavasti Eibar-ottelun lisäajalla. Maataan myös Brasilian MM-turnauksessa edennyt Duarte menee ensi viikolla polvileikkaukseen ja palaa näillä näkymin pelikentille vasta loka-marraskuussa.

Säännöt sallisivat Espanyolin hankkia uuden puolustajan välittömästi, sillä tämä on mahdollista, kun pelaaja loukkaantuu näin vakavasti. Tukevasti La Ligan keskikastissa sijalla 9 istuskeleva Espanyol ei aio kuitenkaan tähän tilaisuuteen tarttua, vaan odottaa hankintojen kanssa tulevaa kesää.

La Ligaa on jäljellä Espanyolin osalta enää 10 kierrosta, ja seurassa uskotaan, että Duarten pitkä poissaolo kyetään paikkaamaan omin voimin. Kun Duarte oli aiemmin sivussa lihasvamman takia, pudotettiin keskikenttäpelaaja David López puolustuksen keskustaan meksikolaisen Diego Reyesin pariksi.

Kesällä hankintojen tarve on kuitenkin ilmeinen. Duarten sopimus seuran kanssa kattaa vielä seuraavat kaksi kautta, mutta alkukaudesta Espanyol joutuu joka tapauksessa tulemaan toimeen ilman costaricalaista. Diego Reyes puolestaan pelaa Espanyolissa lainapelaajana Portosta.

Mundo Deportivon mukaan Reyesin ulosostohinta on seitsemän miljoonaa euroa, eikä Espanyol ole valmis kyseistä summaa maksamaan. Muita varsinaisia toppareita ei Espanyolilla ole, joten kesällä seura etsinee vähintään kahta uutta keskuspuolustajaa.