Brasilialaisen Chapecoensen puheenjohtaja Plínio David De Nes on kertonut Argentiinan Fox Sportsin haastattelussa, että eurooppalaisista seuroista ainoastaan FC Barcelona on tarjonnut sille rahallista tukea viime marraskuussa tapahtuneen karmean lento-onnettomuuden jälkeen.

Chapecoense oli 28. marraskuuta matkalla Kolumbiaan pelaamaan Etelä-Amerikan Mestarien liigan loppuottelua Atlético Nacionalia vastaan, kun sitä kuljettanut lentokone putosi lähellä Medellínin kaupunkia Kolumbiassa. Koneen 77 matkustajasta vain kuusi jäi henkiin. Chapecoensen pelaajista kolme selvisi onnettomuudesta hengissä. Lisäksi turmassa kuoli seuran johtohenkilöstöä sekä 21 toimittajaa.

Turman jälkeen solidaarisuus heräsi jalkapallomaailmassa, ja nimekkäistä pelaajista muun muassa Ronaldinho ja Eidur Gudjohnsen tarjoutuivat pelaamaan pyydettäessä Chapecoensen riveissä. Avuntarjouksia sateli lukuisia myös Euroopasta.

Taloudellista tukea ei ole kuitenkaan tullut kuin yhdeltä seuralta. Fox Sportsin toimittaja kysyy De Nesiltä suoraan, onko esimerkiksi Paris Saint Germain toteuttanut avuntarjouksensa, ja puheenjohtajan vastaus on suora.

– Olemme saaneet rahallista avustusta ainoastaan Barcelonalta. Emme keneltäkään muulta. Vain Barcelona oli tukenamme alusta lähtien. Lisäksi Barcelona kutsui meidät pelaamaan elokuussa Gamper Trophy -turnaukseen, jonka tuotot jaetaan Chapecoensen kanssa, De Nes kertoi.

De Nesin mukaan myös AS Roma tarjoutui pelaamaan Chapecoensea vastaan ja jakamaan ottelun tuotot seuran kanssa, mutta ottelu ei enää mahtunut brassiseuran tiukkaan kalenteriin.

– Olemme vuonna 2017 varmaan maailman kiireisin jalkapallojoukkue.