Espanjan maajoukkueluotsi Julen Lopetegui julkaisi maajoukkueryhmänsä Israelia ja Ranskaa vastaan pelattaviin otteluihin. Espanja isännöi Israelia Gijónissa MM-karsintaottelussa viikon päästä, ja matkaa muutamaa päivää myöhemmin Pariisiin Ranskan vastukseksi ystävyysottelussa.

Listalla on muutama niin sanottu yllätys. Esimerkiksi AC Milanissa parhaillaan ammattiaan harjoittava Gerard Deulofeu palaa A-maajoukkuetoimintaan ensimmäistä kertaa melkein kolmeen vuoteen. Myös Chelsea-laituri Pedro Rodríguez palaa maajoukkueeseen kahdeksan kuukauden jälkeen – pelaaja nimittäin edusti viimeksi maataan EM-kisoissa.

Usean espanjalaismedian mukaan Lopetegui ei ole halunnut ottaa Pedroa joukkueeseen aikaisemmin, koska katalaani järjesti varsinaisen show’n kommenteillaan juuri viime kesän EM-kisoissa. Pelaaja totesi, ettei joillain maajoukkueeseen päässeillä pelaajilla ole tasoa maajoukkueeseen. Siitä nousi suuri kohu Espanjassa ja Pedro lynkattiin täysin median ja kansan toimesta.

Ei ehkä yllättävin, mutta odotetuin uutinen oli Asier Illarramendin maajoukkuekutsu, joka on baskille uran ensimmäinen A-maajoukkuetasolla. Kerrassaan loistavan kauden Real Sociedadin keskikentän pohjalla pelannut entinen Real Madrid -pelaaja on noussut jälleen entiselle tasolleen ja on tällä hetkellä yksi parhaista pelipaikallaan La Ligassa.

Espanjan maajoukkueryhmä Israel- ja Ranska-otteluihin.

David de Gea, Pepe Reina, Sergio Rico

Gerard Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba, Cesar Azpilicueta, Daniel Carvajal, Nacho, Javi Martínez, Nacho Monreal

Isco, Thiago Alcántara, Sergio Busquets, Asier Illarramendi, Andrés Iniesta, Ander Herrera, Koke

Iago Aspas, Diego Costa, Gerard Deulofeu, Vitolo, David Silva, Álvaro Morata & Pedro Rodríguez