Real Madridin seuralegenda Raymond Kopa on kuollut 85-vuotiaana. Madridilaisseura ilmoitti asiasta perjantaina verkkosivuillaan.

– Real Madrid lähettää syvimmät surunvalittelut hänen perheelleen ja on syvästi surullinen hänen poismenonsa johdosta, tiedotteessa todettiin.

Ranskalainen Kopa oli yksi sukupolvensa suurista tähdistä. Hän edusti Real Madridia vuosina 1956–1959 ja voitti sinä aikana muun muassa kaksi liigamestaruutta ja kolme Euroopan cupia.

Myös Reimsin ikoneihin lukeutuva Kopa oli syntynyt Noeux-Les-Minesissä 13. lokakuuta 1931. Real Madridin paidassa hän pelasi yhteensä 103 ottelua ja teki niissä 30 maalia.

Real Madrid C.F. 🇬🇧🇺🇸

@realmadriden
Raymond Kopa has passed away.

bit.ly/Raymond_Kopa_p…

#RealMadrid

Kopaa on kuvattu teknisesti taitavaksi pelaajaksi ja erinomaiseksi harhauttajaksi. Vuonna 1958 hän voitti Ballon d”Or-palkinnon.

– Ne onnekkaat meistä, jotka tunsimme hänet, saimme todistaa hänen intohimoaan Real Madridia kohtaan. Hän saapui seuraan Santiago Bernabéun ansiosta vuonna 1956 ja nousi legendaariseksi hahmoksi seurassa, puheenjohtaja Florentino Pérez sanoi.

– Paljon enemmän kuin hänen pokaalinsa ja läsnäolonsa kentällä merkitsivät, Raymond Kopa oli tämän instituution ja sen arvojen ruumiillistuma, tulemme aina muistamaan hänet yhtenä ikoneistamme.

Real Madridin pelaajat ja taustaryhmä pitivät perjantain harjoitusten yhteydessä minuutin hiljaisen hetken kunnianosoituksena Kopalle.

Real Madrid C.F. 🇬🇧🇺🇸

@realmadriden
The players held a minute's silence to mark the passing of Raymond Kopa before today's training session. grabyo.com/g/v/koMMN1gzkVj