Saksalainen SportBild on paljastanut katkelmia Arsenalin keskikentän taiturin Mesut Özilin parin viikon päästä julkaistavasta kirjasta ”Die Magie des Spiels” (”Pelin taika”). Özil kertoo kirjassaan muun muassa siitä, että hän oli lähellä siirtoa Barcelonaan kesällä 2010, mutta päätyikin lopulta verivihollisen Real Madridin leipiin.

Saksalainen oli vuoden 2010 MM-kisojen ehdottomasti parhaita pelaajia ja herätti välittömästi useiden suurseurojen kiinnostuksen. Özil itse oli halajamassa ensisijaisesti Kataloniaan, mutta siirtohalut hiipuivat lopulta valmentaja Pep Guardiolan passiivisuuteen.

– Arsenal oli jo tuolloin minusta kiinnostunut. Samoin Manchester United ja Bayern München, sekä Barcelona ja Real Madrid, Özil kertoo kirjassaan.

– Ennen kuin kävin henkilökohtaisesti Barcelonassa, olin vakuuttunut siitä, että päädyn sinne. Siltä ainakin vaikutti. Siihen aikaan yksikään joukkue maailmassa ei pelannut kauniimpaa jalkapalloa.

Kun Özil lopulta matkusti sopimusneuvotteluihin, ei Pep Guardiola kuitenkaan ollut keskusteluissa läsnä eikä ottanut jälkeenpäinkään pelaajaan yhteyttä.

– Guardiola ei soittanut minulle seuraavina päivinä eikä lähettänyt edes tekstiviestiä. Hän ei antanut minulle minkäänlaista merkkiä siitä, että halusi minut. Sen vuoksi intoni Barcelonan suhteen hiipui.