Luis Enriquen eilen vahvistama lähtöpäätös aloitti välittömästi spekulaatiot katalonialaisseuran ensi kauden valmentajasta. Vahvan suhdeverkoston omaavan Guillem Balaguen mukaan Barcelonalla on jo ehdokaslista valmiina, mitä tulee Enriquen seuraajaan.

Balague kertoo Barcan etsivän valmentajaa, jolla on valmiiksi siteitä seuraan tai kaupunkiin. Evertonin Ronald Koeman loisti Johan Cruijiffin menestyksekkäässä joukkueessa.

Toinen suosikki on Tottenhamin kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Mauricio Pochettino. Argentiinalainen vietti vuosikymmenen Barcelonassa pelaajana ja valmentajana Barcan kilpailijan Espanyolin riveissä. Barcelonan uskotaan olevan Pochettinon ihailijoita.

Sky Sports nimeää vedonlyöntisuosikiksi Sevillan Jorge Sampaolin. Tähän Balague ei kuitenkaan usko.

– Sampaoli nostetaan usein esiin. Mutta aina kun kysyn seuralta, he sanovat ettei hän ole oikea mies. He haluavat jonkun joka ymmärtää seuraa, joko pelaajana tai vain oltuaan lähellä seuraa. Tiedän että Mauricio Pochettinolla on paljon faneja Barcelonassa. Myös Koeman on mainittu, Balague sanoi.

Muitakin vaihtoehtoja

Balaguen mainitsee myös kaksi muuta ehdokasta. Esille nousevat Athletic Bilbaon Ernesto Valverde ja viimeksi Paris Saint-Germainia valmentanut Laurent Blanc.

– Joillekin on varmasti jo soitettu. Näihin kuuluvat Valverde ja Blanc, Balague lisäsi.