La Ligan viikkokierroksen avanneesta baskiderbystä Real Sociedadin ja Eibarin välillä tuli odotetun kiihkeä. Erotuomari Alberto Undiano Mallenco nosti keltaisen kortin kaikkiaan 11 kertaa. Kun molemmilta joukkueilta yksi pelaaja katseli varoitusta kahdesti, seisoi ottelun päättyessä kentällä vain 20 pelaajaa.

Pelaajien lisäksi myös vierasjoukkue Eibarin valmentaja José Luis Mendilibar sai pelissä oman katsomokomennuksensa. Mendilibar protestoi tuomarin mielestä liian suorasanaisesti Real Sociedadin 2-1 -maaliin johtanutta rankkarituomiota. Pilkun ampui sisään meksikolainen Carlos Vela. Valmentaja sai kuitenkin lohtunsa, kun Eibar nousi 2-2 -tasapeliin Pedro Leónin lisäajalla tekemällä maalilla.

– Ottelusta tuli odotetun vaikea. Minä olen silti tyytyväinen, koska pelasimme hyvin koko pelin ajan, Mendilibar kommentoi Mundo Deportivon mukaan.

– En nähnyt rankkariin johtanutta tilannetta paikaltani. Florian Lejeunen ulosajossa taas on tulkinnan varassa, käyttikö hän kyynärpäätään. Tuomareita kritisoidaan siitä, että he eivät anna varoituksia, ja myös siitä, kun he antavat niitä. Eivätköhän he nähneet koko pelin, Mendilibar totesi tuomareita ymmärtäväisesti.

Voitossa vielä lisäajan alkaessa kiinni olleen Real Sociedadin valmentaja Eusebio Sacristán oli luonnollisesti huonommalla tuulella. Valmentajan mukaan joukkueella oli voitto käsissään, mutta se päästi sen karkaamaan.

– Pelasimme toisellakin jaksolla hyvin, mutta joihinkin tilanteisiin joukkue ei sopeutunut. Johtomaalin jälkeen hallitsimme peliä viimeiseen tilanteeseen saakka, Sacristán kertoo.

– Ottelu oli tiukka, mutta nyt meidän pitää keskittyä perjantain otteluun Betisiä vastaan.

Real Sociedad-Eibar 2-2 (1-1)

1-0 Juanmi (14′)
1-1 Gonzalo Escalante (26′)
Ulosajo Eibar (Florian Lejeune) 46′
Ulosjo Real Sociedad (Juanmi) 59′
2-1 Carlos Vela rp. (67′)
2-2 Pedro León (90’+3)