Real Sociedadin Juanmi sai tiistai-iltana keltaisen kortin, kun hän muisti leukemiaan kuollutta nuorukaista (lue uutinen).

Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun pelaajaa on rangaistu sinänsä hienosta eleestä. Las Palmasin Kevin-Prince Boateng sai varoituksen, kun hän näytti kameralle valkoista t-paitaa, johon oli kirjoitettu ”Forza Italia 27.8.16”. Italiassa oli tapahtunut hieman aiemmin tuhoisa maanjäristys.

PSG:n Edinson Cavani puolestaan muisti lentoturmaan joutunutta Chapecoensen joukkuetta paljastamalla paidan ”ACF Fuerza”.

Lionel Messiä laputettiin aikoinaan, kun hän nosti pelipaitaansa, ja aluspaidassa luki ”Feliz cumple mami” (hyvää syntymäpäivää äiti). Saman teki aikoinaan Atlético Madridin Maxi Rodríguez. Diego Costa omisti puolestaan Atlético-aikoina erään maalin ystävälleen – varoitus siitäkin.

Metafootball

@metafootball_
Edinson #Cavani scored a 100th goal for #PSG and dedicated it to #Chapecoense

David Villa kärsi Barcelona-aikoina loukkaantumisista. Palattuaan Villa otti pelipaitansa pois, ja aluspaidan kuvassa sekä tekstissä hän muisti perhettään; ”Mahdotonta ilman teitä”.

AS USA

@English_AS
Juanmi sent off after yellow for Pablo Raez gesture en.as.com/en/2017/02/28/…

Yksi tunnetuimmista muistamisista liittyy Dani Jarquen kuolemaan. Moni muistaa, kuinka Andrés Iniesta paljasti aluspaitansa MM-finaalin jatkoajalla 2010. Paidassa luki suomennettuna ”Dani Jarque aina kanssamme”. Siitä toki tuli taas varoitus ”liiallisesta maalin juhlimisesta”. Aivan kuten toiselle Jarquen muistajalle, José Callejónille.

JOHANNESBURG, SOUTH AFRICA - JULY 11: Andres Iniesta of Spain celebrates scoring his side's first goal during the 2010 FIFA World Cup South Africa Final match between Netherlands and Spain at Soccer City Stadium on July 11, 2010 in Johannesburg, South Africa. (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)
Andrés Iniesta muisti menehtynyttä ystäväänsä MM-finaalissa. Kuva: Getty Images.