Lauantain odotetuin La Liga -ottelu oli Sevillan derby, johon Sevilla FC lähti selkeänä suosikkina. Real Betis ei ollut voittanut viiteen otteluun ja Sevilla puolestaan taistelee La Ligan terävimmässä kärjessä. Viimeisistä seitsemästä derbystä Sevillan saldo oli kuusi voittoa ja yksi tasapeli, eikä Real Betis ollut tehnyt näissä peleissä maalin maalia.

OptaJose

@OptaJose
7 - Sevilla are unbeaten in their last seven games against Real Betis W6 D1 - all comps), keeping clean sheets in all of them. Power.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vastoin odotuksia kotijoukkue Real Betisin täydellisen ylivoimaista hallintaa. Tästä kertoo sekin, että avausjakson laukaukset kirjattiin Betisin hyväksi peräti 10-0 (maalia kohti suuntautuneet 5-0). Maaleja se sai kuitenkin aikaiseksi vain yhden.

Real Betis hätyytteli jatkuvasti Sergio Ricon maalia ja maalipuutkin kolisivat 26. minuutilla, kun Cristiano Piccini puski vapaapotkusta pallon yläparruun. Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa vielä kymmenen minuuttia lisää.

Isäntien kovan prässin alla jatkuvasti hätäilyyn ja virheisiin sortunut Sevilla oli pakotettu rikkomaan parissakymmenessä metrissä. Työmyyrä Steven N’Zonzi tuli sen verran railakkaasti jaloille, että tuomarin oli pakko nostaa ranskalaiselle varoitus. Seuranneen vapaapotkun pussitti kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Riza Durmisi. Hidastus paljasti, että maali meni tyystin muurissa aristelleiden N’Zonzin ja Franco Vázquezin piikkiin. Veto ei suinkaan ollut täydellinen, sillä pallo painui alakulmaan muurin läpi.

Sevilla sai vaisulta avausjaksoltaan huolia myös ensi viikon Athletic Bilbao -kamppailuun, sillä sekä N’Zonzin että Pablo Sarabian korttitili täyttyi ja miehiä odottaa pakkohuili. Ottelun lopussa Nico Parejo liittyi samaan sakkiin.

Sevilla pärjäsi ottelussa etenkin fyysisyydellään, ja Real Betisin pelaajia lakosi tantereeseen tämän tästä. Erityisen kovilla oli jatkuvasti kolareihin joutunut Betisin brassipelaaja Petros, joka sai pahimman tärskyn Adil Ramin olkapäästä. Petros pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.

Toisella puoliajalla ote siirtyi punapaitaiselle Sevillalle. Tasoitusmaalin iski 56. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta Gabriel Mercado, joka oli onnistunut maalinteossa myös kauden ensimmäisessä Sevillan derbyssä. Vaihtomies Wissam Ben Yedderin puskun Betis-vahti Adan vielä torjui, mutta Mercado ehti ensimmäisenä paluupalloon.

76. minuutilla oli aika ottelun kolmannen vapaapotkumaalin. Steven N’Zonzi jatkoi Samir Nasrin vapaapotkun päällään Ben Yedderin kanssa yhtä aikaa vaihdosta sisään otetulle Vicente Iborralle, joka pani pallon lähietäisyydeltä maaliin. Maali oli jo 15. Sevillan vaihtomiehen tekemä maali tällä kaudella.

Vielä lisäajalla Durmisi pääsi yrittämään tasoitusta vapaapotkusta, mutta neljättä vapaapotkumaalia ei enää nähty. Näin avausjaksolla täysin köysissä ollut Sevilla otti jälleen kolme pistettä paikallisvastustajaltaan ja nousi ainakin hetkeksi sarjan kakkoseksi ohi Barcelonan. Real Betis saa hiljalleen jo alkaa pälyillä sarjataulukossa alaspäin.