Derbi Sevillano näkee päivänvalon huomenna iltapäivällä Benito Villamarínilla, kun Betis isännöi Sevillaa todennäköisesti Espanjan kiihkeimmässä paikallisottelussa.

Sevilla on kuitenkin derbyn suursuosikki. Sarjamestaruudesta kamppaileva Jorge Sampaolin ryhmä tosin joutui peluuttamaan avauskokoonpanon pelaajiaan keskiviikkona kotikentällään, kun Leicester kaatui Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa luvuin 2-1.

Betisillä on siten pienoinen etu pelaajien lepomäärän suhteen, mutta samalla Víctor Sánchez del Amon joukkue on pienoisessa kriisissä. Betis on nimittäin voittanut viimeksi ottelun tammikuun alussa ja on pelannut viisi voitotonta ottelua putkeen. Viimeisen kolmen kuukauden aikana Betis on voittanut vain kolmesti sarjassa.

Sevillan meno on täysin päinvastainen ja seura taisteleekin kiivaasti mestaruudesta. Sevilla menisi voitolla sarjakärkeen, joten Sampaolin joukoilla on varmasti mukana vielä ekstramotivaatiotakin.

– Tämä derby on ainut mahdollisuutemme mennä sarjakärkeen. Tämä kierros on meille fundamentaalinen monesta syystä. Keskitymme ainoastaan voiton hakemiseen, koska jos saavuttaisimme sen olisimme pystyneet nappaamaan jälleen yhden tavoitteemme haltuun. Betis pelaa usein todella hyviä otteluita kotonaan, joten haaste on meille valtava, totesi Sampaoli lehdistötilaisuudessa.

Sánchez del Amo oli samaa mieltä kollegansa kanssa ottelun tärkeydestä. Betis-luotsi kertoi mielipiteensä kamppailusta medialle huomisen derbyn näyttämönä toimivalla Benito Villamarínilla. Betis ei ole voittanut derbyä kolmeen vuoteen.

– Tämä on meille historiallinen mahdollisuus. Olen ollut Betisin marraskuusta saakka ja kaikki ovat muistutelleet minua siitä saakka tästä ottelusta. Emme ole voittaneet Sevillaa pitkään aikaan, mutta tosin emme tarvitse motivaatiota sellaisista tilastoista, koska tämä ottelu itsessään luo jokaiselle pelaajallemme valtavan motivaation.