Suhteellisen pirteän alkusyksyn pelannut Málaga joutui rypemään lähes kolme kuukautta ilman ainuttakaan voittoa, kunnes maanantaina viimein natsasi. Málaga kaatoi kotikentällään Las Palmasin maalein 2-1 ja nappasi vuoden 2017 ensimmäisen täyden pistepottinsa. Edellisen kerran Málaga oli juhlinut voittoa 26. marraskuuta.

Voitto oli samalla Málagan valmentajan Marcelo Romeron koko uran ensimmäinen voitto ammattilaisjoukkueen päävalmentajana. 40-vuotias uruguaylainen nousi taustaryhmästä päävastuuseen joulukuun lopussa, kun aiempi valmentaja Juande Ramos sai kenkää.

Itse ottelussa Las Palmas meni johtoon 19. peliminuutilla Mauricio Lemosin kauden toisella vapaapotkumaalilla. Lemos upotti pallon tolpan juureen noin 25 metristä.

OptaJose

@OptaJose
2 - Mauricio Lemos has scored two direct free-kick goals in La Liga 2016/17 with only three attempts. Class.

Málaga tuli kuitenkin jo ennen puoltenvaihtoa rinnalle ja ohi. Maaleista vastasivat Pablo Fornals sekä Charles, hienon pelin pelanneen Kekon esityöstä. Ensimmäinen osuma oli taitava – vai onnekas? – nosto takakulmaan aivan yläriman alle ja toinen nopea vastahyökkäys.

Toisella puoliajalla kotijoukkue Málaga joutui ahtaalle, kun José Rodríguez ajettiin kahdella keltaisella suihkuun. Ottelua oli tuolloin pelattu 70 minuuttia. Maaleja ei kuitenkaan enempää nähty, joten pisteet jäivät mantereen puolelle maalein 2-1. Lähellä maalintekoa kumpikin joukkue kävi, sillä Las Palmasin Kevin-Prince Boateng laukoi (puolustajan kautta) ja Málagan Martin Demichelis puski pallon maalipuihin.

Tappio oli Las Palmasille kolmas perättäinen. Tammikuun tähtihankinta Jesé Rodríguez ei ole varsinaisesti ollut mikään onnenamuletti, sillä kanariansaarelaiset ovat hävinneet kaikki pelit, joissa Jesé on pelannut. Tänään Las Palmas sentään onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran Jesén saapumisen jälkeen. Lähelle maalia pääsi Málagassa Jesé itsekin, mutta lisäajalla tehty tasoitusyritys meni niukasti tolpan väärältä puolelta päätyrajan yli.

OptaJose

@OptaJose
0 - Las Palmas have lost both games with Jesé Rodríguez on the pitch, without scoring a single goal. Patience.

Las Palmasin Javi Castellano loukkaantui kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa eikä pystynyt enää jatkamaan peliä. Näin vierasjoukkuekin päätti ottelun kymmenellä pelaajalla, sillä Castellano itse oli tullut kentälle vieraiden viimeisenä vaihtona vain kuusi minuuttia aikaisemmin.

Málagan sisukkuus ansaitsee vielä erityisen kunniamaininnan ja hatunnoston. Joukkueen kauden aikana haalimista 26 sarjapisteestä peräti 19 on tullut sen oltua ottelussa tappioasemassa. Melkoisen taitavaa ja sinnikästä otteluiden kääntämistä siis.

OptaJose

@OptaJose
19 - Málaga are the side with the most points won when trailling in La Liga this season. Courage

Málaga nousi voittonsa myötä sarjassa sijalle 13 ja kasvatti eron putoamisviivaan 10 pisteeseen. Las Palmas on sijalla 12, kaksi pistettä Málagaa enemmän keränneenä.