Saksan Bundesliigassa sijalla 10 majaileva Schalke on vahvistanut, että se aikoo lunastaa Sevillasta lainaamansa ukrainalaisen laitapelaajan Jevhen Konopljankan osto-option. Schalke siirtyi kesällä Saksaan vuoden pituisella lainalla, ja vaikka rooli ei ole ollut erityisen suuri, uskotaan Gelsenkirchenissä Konopljankan kykyihin.

27-vuotias Konopljanka on pelannut Schalken paidassa kaikkiaan 22 ottelussa, mutta avauskokoonpanoon mies on mahtunut vain yhdeksän kertaa. Täyden 90-minuuttisen hän on saanut olla kentällä ainoastaan kerran. Pelaamissaan otteluissa Konopljanka on tehnyt kuusi maalia ja syöttänyt kaksi.

– Vaikka hän ei mahtunutkaan tänään kokoonpanoon, voimme sanoa, että haluamme ja aiomme pitää hänet, Schalken urheilutoimenjohtaja Christian Heidel kommentoi sunnuntaisen Köln-ottelun jälkeen ESPN:n mukaan.

– Uskomme, että Konosta voi tulla meille hyvin tärkeä pelaaja. Kukaan Schalkessa ei epäile hänen jalkapallotaitojaan.

Konopljankasta maksettavan siirtokorvauksen arvioidaan olevan 12 miljoonan euron tietämissä.