Pako Ayestaránin etappi Valenciassa ei kestänyt pitkään surkeiden tuloksien takia. Kokenut espanjalaisluotsi sai seurasta potkut kuluvan sarjakauden alussa neljän peräkkäisen tappion jälkeen.

Ayestarán ei ole sen jälkeen edes etsinyt itselleen aktiivisesti uutta välitöntä työpaikkaa, mutta nyt 54-vuotias valmentaja kisaa Skotlannin pääsarjaan nousseen Rangersin päävalmentajan paikasta, jos Sky Sportsin tietoihin on luottaminen.

Ayestaránin aikakausi Valenciassa oli surullinen, mutta luotsi oli vain yksi sivukärsijä seuran sekaisessa tilanteessa. Valmentaja ei saanut käytännössä missään vaiheessa konkreettista työrauhaa, sillä Valencia oli ollut jo varsin valtavassa syöksylaskussa ennen Ayestaránin saapumista ja täysin ilman itseluottamusta pelannut seura vaati luotsilta välittömiä tuloksia.

Ayestarán tunnetaan parhaiten Rafa Benítezin apuvalmentajana. Baskivalmentaja toimi Benítezin apukätenä esimerkiksi Liverpoolissa.