Yksi pelaajaura tuli noin viikko sitten päätökseen, kun Royston Drenthe ilmoitti siirtyvänsä eläkkeelle.

Drenthen seuralistaa (yhdeksän seuraa kuudessa eri maassa) selatessa unohtaa helposti, että kaverilla on ikää vasta 29 vuotta. Tiheään seuran vaihtumiseen saattoi vaikuttaa se, ettei Drenthe tullut kaikkien kanssa erityisen hyvin toimeen.

– Minulla oli paljon kiistoja (David) Moyesin kanssa Evertonissa, eikä minulla ollut hyvää suhdetta José Mourinhoon lyhyen yhteisen taipaleemme aikana Real Madridissa, Drenthe sanoi RTV Rijnmondin haastattelussa Goalin mukaan.

– Minua pidettiin pahana poikana. Moni valmentaja kysyi, miten se on mahdollista, koska heillä ei ollut mitään ongelmia minun kanssani. Mutta tuollaisista asioista ei kirjoiteta mediassa.

Ongelmia eri paikoissa

Drenthe pelasi Real Madridissa kausina 2007-12. Kausi 2010-11 vierähti lainalla espanjalaisessa Hérculesissa. Sielläkin Drenthe joutui ongelmiin.

– Hérculesissa sovimme joukkueen kesken, ettemme osallistu harjoituksiin, koska palkkojamme ei ollut maksettu. Kun avasin tv:n Hollannissa, näin, että kaikki muut olivat olleet harjoituksissa paitsi minä.

– Palattuani Espanjaan fanit rikkoivat ikkunani ja spreijasivat graffiteja. He pitivät minua rahanahneena.

Viimeiset viisi vuotta Drenthe pelasi vuoroin Venäjällä, Englannissa, Turkissa ja Lähi-idässä.

– Rakastan edelleen jalkapalloa, mutta minulla ei enää riitä motivaatio siihen kaikkeen oheistoimintaan. Viimeisessä seurassani UAE:ssa (Yhdistyneiden Arabiemiraattien sarja) minun piti joka kerta pyytää itse palkkaani, koska muuten en olisi sitä saanut. He ovat edelleen minulle velkaa neljän kuukauden palkan verran. Jos en seuraa sitä, en saa mitään.

– Tällaiset asiat laskivat motivaatiotani, koska tein kovaa töitä. Nyt haluan vain tehdä sellaisia asioita, joista pidän.

Drenthe on Edgard Davidsin sukulaispoika ja Liverpoolissa pelaavan Georginio Wijnaldumin serkku. Drenthe pelasi Real Madridissa kaiken kaikkiaan 65 ottelua.