PSG löylytti Pariisissa Barcelonaa jopa 4-0, kun Mestarien liigan neljännesvälierät potkaistiin käyntiin.

Avausjakso oli täysin isäntien. PSG pelasi ennen kaikkea järkevää jalkapalloa – juuri sellaista, josta Unai Emery on tunnettu. Aluksi, kuten odottaa saattoi, pariisilaiset prässäsivät korkealta, eivätkä antaneet vierailleen juurikaan tilaa. Syöttölinjat olivat tukittu ja PSG pystyi pimentämään täysin Barcelonan MSN-kolmikon.

Barcelona joutui viemään peliä laitoihin, jotka PSG miehitti useilla pelaajilla välittömästi. Katalaaneilla ei ollut käytännössä ollenkaan tilaa rakentaa maalipaikkoja pallonhallinnan kautta. PSG loi ensimmäisen jakson vaarallisimmat maalipaikat, mutta huomioitavaa oli varsinkin PSG:n nopea suunnanmuutospeli. Esimerkiksi Marco Verratti ja Adrien Rabiot kuvastivat loistavasti isäntien ensimmäistä jaksoa.

PSG:n keskikenttämiehet dominoivat peliä ja pitivät pelin tasapainon kasassa. Barcelonan keskikenttä oli suurissa vaikeuksissa varsinkin Rabiotin kanssa, joka riisti useita palloja Sergio Busquetsilta, Andrés Iniestalta ja André Gomesilta.

Ranskalaisseuran avausmaali oli komea. Ángel di María vei PSG:n kauniilla vapaapotkumaalilla johtoon – tosin Barcelonan muuri epäonnistui tilanteessa pahanpäiväisesti. Seuraavaa maalia piti odottaa kaksikymmentä minuuttia. Loistavasti PSG-uransa aloittanut Julian Draxler laukoi pelivälineen verkkoon boksin reunalta viisi minuuttia ennen puoliaikaa.

Toisella jaksolla asiat eivät muuttuneet. Kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue. PSG pelasi aggressiivisesti, haki jatkuvasti maalipaikkoja Edinson Cavanin juoksuilla ja onnistui kahteen kertaan maalinteossa. Toisen puoliskon kymmenennellä minuutilla di María laukoi upean laukauksen boksin rajalta Marc-André ter Stegenin vartioiman katalaanimaalin ylänurkkaan, eikä voittajasta ollut selvyyttä. Oikeastaan kamppailun voittajasta ei ollut minkäänlaista epäselvyyttä ottelun alusta lähtien.

Huimassa vireessä kuluvalla kaudella ollut Cavani viimeisteli loppulukemat kaksikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä.

Barcelona ei onnistunut kertaakaan vierasmaalin teossa. Se koituu katalaanien kohtaloksi hyvin todennäköisesti, sillä tällainen PSG tuskin jää maaleitta toisessa osassa, joka pelataan maaliskuun kahdeksantena päivänä Barcelonassa.

PSG-Barcelona 4-0 (2-0)
1-0 Ángel di María (19.)
2-0 Julian Draxler (39.)
3-0 di María (55.)
4-0 Edinson Cavani (71.)