Quique Sánchez Floresin avauskausi Espanyolin peräsimessä on ollut kaksijakoinen. Kauden avauspuolikas oli tuloksellisesti haastava, sillä voittoja ei tullut juurikaan, vaikka toisaalta oma maali pysyi satoja minuutteja putkeen puhtaana.

Nyt Espanyol on kuitenkin saanut pelin juonesta kiinni ja Sánchez Floresin luotsaama katalaaniseura taistelee kiivaasti eurosijoista. Alkukaudesta se näytti käytännössä mahdottomalta, kun Espanyol oli putoamisvaarassa, mutta nyt kauden virallinen tavoite näyttää jo realistiselta.

Huimasti viime kesän aikana muuttunut Espanyol saattaa tehdä useista lainasopimuksista pysyviä. Nimittäin seuran toimitusjohtaja Ramón Robert kertoi seuran aikeista lehdistötilaisuudessa.

– Teemme parhaillaan töitä kolmen lainapelaajamme eteen, jotta saisimme heidän sopimukset pysyviksi. He ovat Diego López, Diego Reyes ja Pablo Piatti. Emme ole vielä puhuneet Milanin tai Porton kanssa, mutta olemme keskustelleet pelaajien ja agenttien kanssa, jotka ovat näyttäneet vihreää valoa.

– Meille on elintärkeää saada heidät edustamaan joukkuettamme myös tulevilla kausilla, Robert totesi.

Esimerkiksi kokenut 35-vuotias Diego López on ollut kuluvalla kaudella huimassa vireessä ja entinen Real Madridin maalivahti onkin tällä hetkellä yksi La Ligan parhaista veräjänvartijoista. Espanjan A-maajoukkuevalmentaja Julen Lopetegui myös totesi, että López saattaa mahtua mukaan jopa maajoukkuetoimintaan lähiaikoina.