Vaikean syksyn jälkeen vihdoin valmentaja Luis Enriquen luottamuksen puolelleen voittaneen Aleix Vidalin kausi tuli viikonloppuna yllättävään päätökseen. Oikean laitapuolustajan nilkka murtui ottelussa Alavésia vastaan ja mies palannee harjoitusvahvuuteen vasta elokuussa.

Vaikea loukkaantuminen tuli pahaan saumaan paitsi pelaajan itsensä niin myös Barcelonan kannalta. Edessä ovat sekä tärkeät Mestarien liigan ottelut Paris Saint-Germainia vastaan että La Ligan kiristyvä mestaruustaistelu. Barcelona hakeneekin Vidalille korvaajaa. Paikkaaja voidaan hakea joko sopimuksettomien pelaavien joukosta tai poikkeusluvalla La Ligan sisältä.

Sportin mukaan valmennusjohto pohtii mahdollisen paikkaajan hankintaa, kun joukkue palaa Pariisista tiistain ottelun jälkeen. On mahdollista, että oikeana laitapuolustajana peluutetaan jälleen tavallisesti ylempänä pelaavaa Sergi Robertoa tai sitten keskikentän pohjalla pelaamaan tottunutta Javier Mascheranoa.

Ainakin tilapäiseksi varamieheksi valmentaja Luis Enrique on jo nostanut Barcelonan reservijoukkueesta Nili Perdomon. Perdomo on nimetty mukaan Barcelonan Pariisiin matkustavaan pelaajaryhmään. Barcelonan kakkosjoukkueessa oikeana laitapakkina pelaa Perdomon sijaan pääasiassa Sergi Palencia, mutta ensinmainittu tuntuu olevan enemmän Luis Enriquen mieleen.

Mikäli Vidalille kuitenkin päätetään hankkia korvaaja seuran ulkopuolelta, ovat pätevät vaihtoehdot aika vähissä. AS tarjoaa ensimmäisiksi vaihtoehdoiksi viimeksi Trabzonsporissa pelannutta 34-vuotiasta portugalilaista José Bosingwaa, Barcelonasta Sporting Gijónissa lainalla pelaavaa Douglasia, 35-vuotiasta brasilialaista Maiconia, uruguaylaista Martín Cáceresia ja Las Palmasin Míchel Macedoa. Cáceres on tosin liitetty huhuissa vahvasti myös Southamptoniin ja Macedo on kantapäävamman takia sivussa maaliskuun lopulle saakka.