Arpa heitti Real Madridin neljännesvälierävastustajaksi Mestarien liigassa maalirikkaista ja vauhdikkaista otteluistaan tunnetun Napolin. Samalla varmistui, että Napolin hyökkääjä José Callejón palaa uuden seuransa mukana ensi keskiviikkona entiselle kotistadionilleen Santiago Bernabeulle.

– Unelmoin siitä. Neljännesvälierävaihe on tosin vähän aikaista Madridin kohtaamiselle, mutta tällainen oli onnettaren tahto, lauantaina 30 vuotta täyttävä Callejón toteaa AS:n haastattelussa.

– Ottelupari on mielenkiintoinen haaste koko joukkueelle. Emme kuitenkaan saa puhua Madridista ennen lauantaita tai valmentaja Maurizio Sarri suuttuu.

15-vuotiaana Real Madridin junioreihin liittynyt Callejón nimittää Real Madridia maailman parhaaksi joukkueeksi, joten helppoa peliä mies ei keskiviikon kohtaamisesta missään tapauksessa odota. Callejón voitti Real Madridin kakkosjoukkueessa Segundan maalikuninkuuden kaudella 2007-2008, mutta läpimurto seuran edustusjoukkueessa jäi tekemättä.

Kausilla 2011-2013 Callejón teki Madridille yhteensä kahdeksan liigamaalia, kunnes edessä oli siirto Napoliin valmentaja Rafael Benítezin perässä. Nykyisistä Real-pelaajista Callejón sanoo pitävänsä yhteyttä Sergio Ramosin ja Álvaro Moratan kanssa, ja Cristiano Ronaldoa hän onnitteli miehen tuoreimmasta Ballon d’Orista.

– Cristiano on täysin tavallinen ihminen. Hän on ahkera duunari, joka tulee treeneihin ensimmäisenä ja lähtee niistä viimeisenä. Kun harjoittelin hänen kanssaan, yritin aina oppia jotain. Aina ei pääse harjoittelemaan maailman parhaan kanssa, Callejón kehuu portugalilaista supertähteä.

José Callejón on vain yksi nimi pitkässä listassa Real Madridin omia kasvatteja, jotka eivät onnistuneet lyömään itseään läpi seuran edustusjoukkueessa.

– Madridin filosofia on aina ollut hankkia riveihinsä maailman parhaita pelaajia. Tällä hetkellä kuitenkin monet lahjakkuudet ovat ottamassa roolia edustusjoukkueessa, ja siitä voi seurata pelkkää hyvää, Callejón huomauttaa.

– Olin itse tyytyväinen osaani Madridissa, mutta koin, että minun oli aika ottaa askel eteenpäin urallani. Kun Rafa Benítez soitti, en epäröinyt hetkeäkään.