Sarjanousija Deportivo Alavésin kannattajien elämä on juuri nyt melkoista ruusuilla tanssimista. Keskiviikkona Alavés varmisti 1-0 -voitollaan Celta Vigosta pääsynsä ensimmäistä kertaa Copa del Reyn loppuotteluun. Ja vielä samana iltana seura julkisti kaksi tärkeää jatkosopimusta.

Keskuspuolustaja Victor Laguardia ja maalivahti Fernando Pacheco panivat nimensä papereihin, jotka sitovat miehet Alavésiin kesään 2020 saakka. Laguardia saapui seuraan kaudeksi 2014-2015 ja cupin välierä olikin miehelle juhlavasti Alavésin paidassa sadas.

Maalivahti Pacheco puolestaan saapui seuraan kesällä 2015 Real Madridista ja on kohonnut välittömästi yhdeksi seuran ehdottomista avainpelaajista. Kaksi nollapeliä cupin välierissä oli Pachecolle tuttua kauraa, sillä 20 pelaamassaan liigaottelussa 24-vuotias Pacheco on pitänyt maalinsa koskemattomana seitsemässä pelissä. Alavésin päästettyjen maalien määrä onkin koko La Ligan viidenneksi pienin.

Täysin rauhallisin mielin Alavés ei silti saa Pachecon suhteen olla, sillä toissa kesänä siirron yhteydessä Real Madrid säilytti maalivahtiin takaisinosto-option. AS:n mukaan hintakin on varsin edullinen, sillä Real joutuisi maksamaan miehestä vain 4 miljoonaa euroa. Päätös Real Madridin täytyisi tehdä tulevana kesänä, tai takaisinosto-optio mitätöityy.

Fernando Pacheco liittyi Real Madridin junioriakatemiaan 14-vuotiaana, muttei koskaan saanut tilaisuuttaan seuran ykkösjoukkueessa. Nyt peli kuitenkin kulkee. Madridiin huhutuille David De Gealle tai Thibaut Courtois’lle Pacheco tuskin pystyy kuitenkaan heti panemaan kampoihin, mutta sellainenkin vaihtoehto lienee olemassa, että Real Madrid ostaa veräjänvartijan takaisin ja myy sitten toiseen seuraan kalliimmalla hinnalla.