TOP 5 – La Liga -seurojen parhaat kaupat tammikuun siirtomarkkinoilla

© Kuva: Getty Images

Siirtoikkuna sulkeutui monen maan – myös Espanjan – kohdalla viime yönä. On aika tarkastella, millaisia kauppoja tehtiin.

Sanotaan ensin lyhyesti, että kolme suurinta – Barcelona, Real Madrid ja Atlético Madrid – viettivät hiljaiseloa. Kaksi jälkimmäistä toki jo pelaajien rekisteröintikiellon vuoksi.

Mutta kyllä joitain hyvin mielenkiintoisia kauppoja tehtiin. Tässä muutama.

5. Alberto Bueno (Porto -> Leganés, laina)

Moni muistaa Alberto Buenon nappikauden 2014-15 Rayo Vallecanossa. 36 liigaottelussa syntyi 17 maalia. Palkinnoksi Bueno sai siirron Portoon, mutta sittemmin ura on lähtenyt laskusuuntaan. Vastuuta ei ole tullut Portugalissa eikä kauden ensimmäisellä puoliskolla lainalla Granadassakaan.

Nyt Leganés kokeilee onneaan loppukauden pituisella lainalla. Tai ei se oikeastaan onnesta ole kiinni. Kyse on pelaajan ominaisuuksien sopimisesta joukkueen pelitapaan, kulttuuriin ja niin edelleen. Bueno on edelleen erinomainen toisesta aallosta tuleva ”tilanteiden haistelija”. Löydetäänkö hänelle sopiva rooli Leganésissa?

4. Alexandre Pato (Villarreal -> Tianjin Quanjian)

Villarreal teki siirtoikkunan parhaan tilin La Liga -seuroista, kun Alexandre Pato myytiin Kiinaan. Kauppahinta oli tiettävästi 18 miljoonaa euroa. Se on melko paljon, kun muistetaan, että Villarreal osti Paton viime kesänä Corinthiansista kolmella miljoonalla. 24 ottelussa tehdyt kuusi maalia ja neljä maalisyöttöä siis peräti kuusinkertaistivat Paton markkinahinnan.

Väkisinkin tulee mieleen, että kiinalaisia nyt vähän jymäytettiin. Mutta toisaalta, jos kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä, niin mikäs siinä.

3. Alen Halilovic (HSV -> Las Palmas, laina)

Las Palmas panosti hyvin mielenkiintoisiin hyökkäyspään pelaajiin siirtomarkkinoilla. Toinen heistä on Alen Halilovic. Viime kesänä viidellä miljoonalla eurolla Barcelonasta Bundesligaan siirtynyt kroatialainen kykenee pelaamaan sekä kymppialueella että laidoilla. Viime kausi Sporting Gijónissa oli onnistunut. On hyvin mahdollista, että ura lähtee taas nousuun Las Palmasissa.

2. Jesé (PSG -> Las Palmas, laina)

Jesé siirtyi viime kesänä 25 miljoonalla eurolla Real Madridista PSG:gen. Vielä puoli vuotta sitten ei olisi tullut kuulonkaan, että Las Palmasin kokoinen seura pystyisi hankkimaan hyökkääjän Realin ykkösjoukkueesta. Nyt tilanne on toinen.

Jesé sai syksyn mittaan hyvin vähän vastuuta, ja PSG:nkin intresseissä oli tarjota 23-vuotiaalle enemmän peliaikaa. Vaikka kuluva kausi on ollut Jesélle hankala, puhutaan edelleen laadukkaasta pelaajasta. Voi tuoda paljon iloa saarelaisille.

1. Stevan Jovetic (Inter Milan -> Sevilla, laina)

Niin kauan kuin Monchi on Sevillassa, seuran jokaisen hankinnan voisi laittaa ilman epäröintiä tällaisten listausten ykköspaikalle. Ei enää yllättänyt, että sivuraiteelle Manchester Cityssä joutunut Stevan Jovetic on välittömästi saanut juonesta kiinni Sevillassa.

Jovetic pelasi lainalla Interissä kesästä 2015 lähtien. Tammikuun alussa Inter osti miehen Man Cityltä ja lainasi hänet Sevillaan. Siinä missä hyökkääjä ei osunut syyskauden aikana kertaakaan Italiassa, Espanjassa tehoja on syntynyt jo kolmen maalin ja yhden maalisyötön edestä neljässä ottelussa. Eikä ihan missä tahansa peleissä. Jovetic on iskenyt jo kahdesti maalin Real Madridia vastaan.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – EVERTON

James Rodriguezin pelikunto on kysymysmerkki! Horjuttaako Everton huippuvireistä Chelseaa?