La Ligan toiseksi viimeisenä majaileva Osasuna vahvisti rivejään hetki ennen siirtoikkunan sulkeutumista Italian maajoukkuevahti Salvatore Sirigulla. Osasuna on jäänyt jo kahdeksan pisteen päähän putoamisviivasta ja kaipaa kipeästi voittoja pelatakseen pääsarjassa ensi kaudellakin. Ongelmia on ollut molemmissa päissä kenttää, mutta Sirigun hankinnalla pyritään tilkitsemään puolustusta, joka on laskenut omaan verkkoon 43 maalia 20 sarjaottelussa.

Tammikuussa 30 vuotta täyttänyt Sirigu saapuu Osasunaan loppukauden kattavalla lainasopimuksella. Sirigu on Paris Saint-Germainin sopimuspelaaja, mutta hän edusti alkukauden ajan Sevillaa.

Sirigu siirtyi PSG:hen kesällä 2011 ja voitti viiden kauden aikana neljä Ranskan-mestaruutta. Hänet valittiin myös kahdesti Ligue 1:n parhaaksi maalivahdiksi. Viimeisimmällä PSG-kaudellaan tuore hankinta Kevin Trapp kuitenkin nappasi Sirigulta ykkösvahdin aseman ja edessä oli lainapesti Sevillaan. Sevillassakaan ei peliaikaa ole toivotulla tavalla tullut 23-vuotiaan Sergio Ricon saatua leijonanosan minuuteista, joten nyt Sirigulla on oiva tilaisuus näyttää kyntensä ehdottomana ykkösvahtina.

Sirigu on pelannut Italian A-maajoukkueessa kaikkiaan 17 ottelua, joista viimeisimmän kesän EM-kisoissa Irlantia vastaan ykkösvahti Gianluigi Buffonin oltua sairaana sivussa. Hän vartioi Italian maalia myös EM-kisojen alla pelatussa ottelussa Suomea vastaan.

Huhujen mukaan Sirigusta oli jossain määrin kiinnostunut myös Chelsea, mutta tie vei nyt joka tapauksessa Osasunaan.